Enviform Třinec – Intevo Karviná 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

Pokud by Karvinští vyhráli, zachránili by se na úkor Letohradu, jenž doma podlehl Hradci Králové po nájezdech. Jenže Intevo na jaře opakovaně selhává v klíčových zápasech a prakticky zaslouženě „zahučelo“ do ošemetné baráže.

„Nechávat záchranu na poslední chvíli a ještě k tomu na derby, to je prostě nesmysl. Měli jsme o udržení rozhodnout v předchozích domácích zápasech s Vlašimí a Jindřichovým Hradcem,“ vrátil se ještě k minulým utkáním, která týmu rovněž nevyšla, nejzkušenější hráč Karviné Martin Kurz.

Tým nastoupil až na Hegegyho už bez hokejistů a samozřejmě bez tahounů Wróbela s Konečným, kteří si zahrají play off v dresu Vlašimi. Po utkání skončil u týmu i trenér Zdeněk Hořák. Baráž čeká na Karvinou koncem května. Až skončí všechna utkání play off.

Branky a nahrávky: 23. Franek (Samek, Pail), 25. Oslanec (Říman, Smolka), 25. Franek (Smolka, Zvejška), 32. Simajchl (Szotkowski, Zvejška) – 38. Kurz (Barnošák), 43. M. Kubica (Řehůřek, Zaremba). Rozhodčí: Kubičík, Pikula, vyloučení: 2:1, bez využití, diváci: 45.

Karviná: Vašek (25. Gill) – Tomiczek, Hegegy, Zaremba, V. Pilch – Dittmann, Kurz, Barnošák – M. Kubica, Pietrasz, Řehůřek – Novotný. Trenér: Zdeněk Hořák.