„Disponujeme mladým týmem, který se vyhrával mezi elitou už loni a teď v tom bude pokračovat. Máme ve svém středu Martina Kurze, kolem něj jsou o patnáct let mladší borci, ale řada z nich je nadaných a někteří, jako třeba Wróbel s Konečným, už mají za sebou také mistrovské úspěchy," připomněl předseda HbK Karviná Martin Pala, nový trenér mužstva.

Autosklo-H.A.K. Pardubice – HbK Karviná 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Do nového ročníku vstoupili Karvinští zápasem v Pardubicích. Odehráli solidní partii, na body to ale nestačilo. „Ke konci jsme hráli v oslabení, na což si musíme dát pozor, protože když potřebujeme tlak a vyrovnat, nemůžeme se bránit v oslabení. To pak stojí dost sil, které nám mohou chybět," upozornil trenér Pala, který byl jinak s výkonem spokojen. „Pardubice byly určitě favoritem, ale přesvědčili jsme se, že i hratelným soupeřem. Ten herní posun kluků je oproti minulým dvěma sezonám patrný," pochválil Pala tým.

Branky a nahrávky: 6. Urbanec, 11. Filip (Hodr), 27. Skřívanák (Kubeš, Hák) – 21. Konečný (Řehuřek), 37. M. Vašek. Rozhodčí: Černý, Prudík, vyloučení: 5:7, bez využití, diváci: 73.

Kert Park Praha – HbK Karviná 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Jestliže v prvním utkání byly Pardubice favoritem, pak ve druhém byl pražský Kert favoritem ještě větším. Vicemistr republiky a druhý tým letního Euro Cupu si právem dělal ambice na tři body, ale Karvinští znovu podali bojovný, houževnatý a solidní výkon. „Čekalo se, že nás Kert přejede, měl aktivní nástup, ale pak jsme hru vyrovnali a ve druhé části si troufnu říct, že jsme byli herně lepší. Je pravdou, že ke konci nás zase mleli, posledních pět minut bylo opravdu těžkých, i vzhledem k tomu, že jsme sami potřebovali útočit, abychom srovnali. Ale klukům mohu sotva něco vyčíst, vydali ze sebe maximum a nechybělo mnoho, abychom bodovali," poznamenal Martin Pala.

Karvinští nastřelili dvě tyčky, nakonec dostali smolný gól, kdy míček odrazil od ruky jednoho z obránců za záda skvěle chytajícího Vaška. „Danek zachytal výborně v obou zápasech, velmi dobře jsme pracovali v obraně. Jediné, co nám chybí a co nás zlobilo už loni, je absence nějakého kanonýra, který by nám zařizoval branky. Střeleckou tíhu musíme rozložit na celý tým, jenže klasický snajpr v něm chybí," poukázal trenér Pala na slabinu mužstva.

Dobrým kolektivním výkonem však Karvinští naznačili, že letos by to nemuselo být v nejvyšší soutěži takové trápení jako v minulých dvou ročnících. „O víkendu hrajeme doma, snad to prolomíme a vyhrajeme," přeje si Pala.

Karvinští přivítají v sobotu od 16 hodin Jindřichův Hradec a v neděli od 14 hodin dokonce mistrovskou Vlašim, takže o motivaci mohou mít postaráno. Zvláště Tomáš Wróbel a Martin Konečný, kteří v jejím dresu slavili v minulé sezoně titul.

Branky a nahrávky: 5. Kočka (Führich), 34. Mitchetschläger (Hradecký) – 9. Kurz (Szotkowski, Barnošák). Rozhodčí: Škrobák, Škrobák, vyloučení: 4:6, bez využití, diváci: 34.

Karviná: D. Vašek – M. Vašek, V. Pilch, Capinski, Zaremba, A. Pilch, Pietrasz – Řehuřek, Konečný, T. Wróbel – Szotkowski, Kurz, Barnošák – Smuda, Pala. Trenér: Martin Pala.