Ten do Slezska přicestoval v plné „palbě", tedy už i s uzdraveným reprezentantem Novákem, osobností hradeckého hokejbalu. Domácí ale podali zodpovědný a kompaktní výkon, podpořený vynikajícím Danielem Vaškem v bráně.

„Obrana také nechybovala tolik, jako v předchozích zápasech a když něco prošlo, pochytal to Danek," mohl být spokojen trenér HbK Martin Pala, který po nedávné ne příliš zdařilé sérii provedl mírné korektury v sestavě.

„Domluvili jsme se s chlapama, že si každý řekne, kolik toho je schopen odehrát. Ne všichni mohou kvůli pracovním a rodinným povinnostem absolvovat všechny tréninky v týdnu, ale jsme rádi, že na zápas přijdou mužstvo podpořit. Jde o zkušené borce, kteří už sami rozpoznají, nakolik jsou týmu platní. Když je někdo schopen odehrát dvě třetiny, v pořádku. Když jen jednu třetinu, i to je v pořádku. Každý svým dílem přispívá ke zdaru mužstva," vypráví Pala.

Karvinští v zápase ani jednou neprohrávali a oživili naděje na play off. Další zápasy hraje Karviná doma v sobotu s Pardubicemi (už od 14 hodin!), v neděli od 11 hodin s Kert Parkem Praha.


HbK Karviná – HBC Hradec Králové 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Zaremba (Dittmann, Palcer), 10. Barnošák (A. Pilch, Pala), 29. Barnošák, 32. Barnošák (Heczko), 35. Tomiczek (Wróbel, Pietrasz), 41. Barnošák (Pietrasz) – 8. Ježek (Svoboda), 21. Bacovský (Novák). Rozhodčí: P. Škrobák, Pikula. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 60.

Karviná: D. Vašek – M. Vašek, V. Pilch, Zaremba, Tomiczek, A. Pilch, Heczko, Capinský – Pietrasz, Konečný, Wróbel – Řehůřek, Dittmann, Palcer – Novotný, Pala ml., Barnošák. Trenér: M. Pala.