„Myslím, že jsme proti Třebíči ostudu rozhodně neudělali," domnívá se i Jan Daneček, starší kouč z trenérské dvojice Havířova Daneček – Potěšil.

Třebíč využila toho, že nejvyšší soutěž ještě neodstartovala, a tak se v jejím dresu představily extraligové posily. Ty vyhlížejí i v Havířově. „Pokud se s Třincem a Vítkovicemi domluvíme, budeme chtít nasadit nové hráče už do dnešního utkání v Havlíčkově Brodu," ujistil Daneček.

Havířovský tým totiž na startu sezony nečekaně bojuje s marodkou. Loskot je doma na antibiotikách, před zápasem s Třebíčí se musel kvůli bolestem žaludku omluvit Maruna a po zápase i Sztefek, který také onemocněl. „A rázem jsme v útočnících minus tři," vraštil čelo trenér Daneček.

Právě skutečnost, že šikovný extraligový technik Loskot nemohl s týmem nacvičit pořádně přesilovky, se rovněž promítla do dějin pondělního utkání. Přesilovek měl AZ k dispozici dost, ale využil jen jednu, a to ještě za nepříznivého stavu. „Měli jsme ty formace nabourané, protože nebyl ani ten Maruna. Na přesilovky nám tak zůstala jen třetí řada, ta se sice dokázala dostat do šancí, ale na obrat to nestačilo," vracel se ještě k duelu s Třebíčí trenér AZetu.

Dnes v Havlíčkově Brodu by už Havířov chtěl bodovat. „Brod také první zápas prohrál, navíc hraje první utkání doma a bude se chtít ukázat. Výsledky v přípravě neměl závratné, ale na to se nemůžeme ohlížet. Uvidíme, koho budeme mít vlastně k dispozici," nechá se překvapit i trenér Havířova.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.