Ten v Karviné naposledy vyhrál hladce 6:1 a nejspíš očekával, že do Prostějova dorazí odevzdaný tým, kterému domácí nasypou sedmičku a odjede zase domů. Opak byl pravdou, k radosti karvinských fanoušků.

Karviná, v sestavě už s navrátilcem Ivanem a novou posilou, zkušeným Slovákem Salijim, se držela vhodně zvolené taktiky, kdy nenechala domácí příliš hrát, napadala a snažila se o okamžitý kontakt po převzetí puku protihráčem. Důrazná a aktivní hra s těsnou obranou Jestřábům neseděla. Soupeř je spíš zvyklý doma soupeře válcovat, jeden vstřelený gól je pro něj málo.

„Vše se odvíjelo od vynikajícího výkonu Ileho (brankáře Iláše – pozn. aut.), který nás hodně podržel při domácím tlaku. Prostějov hrál v prvních pěti minutách dvě přesilovky, ale vydrželi jsme. V globálu měli domácí více ze hry, ale třeba v poslední třetině jsme byli lepší my a nakonec zápas zaslouženě dospěl k remíze," hodnotil duel trenér Karviné Aleš Flašar, jenž v Prostějově před časem působil.

V utkání dal dohromady řadu zkušených borců, nových či staronových posil ve složení Saliji – Ivan – Luka a bylo znát, že si hráči rozumějí, byť souhra ještě nebyla ťip ťop. „Po pár trénincích to ani nejde, ale bylo opravdu cítit, že tato lajna si dokáže vyhovět a zatlačit soupeře," pochvaloval si Flašar.

Z nervózních domácích borců, kterým se utkání nevyvíjelo podle představ, převyšoval všechny jen Korhoň, což je ovšem hokejista nedruholigových parametrů. Koneckonců byl i autorem jediné trefy Hanáků. Výtečně jej ale pokryl zkušený Vnenk. „Lukáš se s Korhoněm nemazal," zasmál se kouč Baníku.

Možná, že nyní bude mít více důvodů k úsměvům. Zdá se totiž, že po čerstvém posílení kvalitními hráči (Flašarovi se líbil v Prostějově i mladý Zuber) by Karviná mohla ještě výrazněji promluvit do letošního ročníku soutěže. „Hodně nám napoví trojzápas s Frýdkem-Místkem, který jsme nyní vyfasovali. Prvořadá bude souhra, od ní se bude vše odvíjet," míní Aleš Flašar, jehož tým v Prostějove konečně zvládl nájezdy.

„Předtím jsme ve všech třech vyhořeli a možná by to tak pokračovalo dál nebýt Máry Ivana, který včera rozhodl," smál se kouč Baníku nad přínosem zkušeného plejera, který se vrací do karvinského angažmá z Nového Jičína.

Jestřábi Prostějov - Baník Karviná 1:2 sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Korhoň (Novosad, Jedlička) – 42. Rosůlek (Samiec), rozhodující nájezd Ivan. Rozhodčí: Volf. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 949.

Karviná: Iláš – Javín, Sznapka, Krajíček, Kowalczyk, Vnenk, Zajac, Krause – Rosůlek, Samiec, Mikšan – Saliji, Ivan, Luka – Nystedt, Miczek, Contratto – Kotásek, Badžo, Zuber – Blatoň. Trenér: Aleš Flašar.

Další zápas hraje Karviná v sobotu ve Frýdku-Místku. Stejného soupeře přivítá ve středu 5. prosince od 18 hodin doma.