Více než dvouměsíční přípravu nahradí po víkendu mistrovské zápasy. „A to je dobře. Mužstvo už je na novou sezonu a novou výzvu nažhavené," usmívá se před ostrým startem do soutěže hlavní trenér Havířova Jan Daneček starší.

V posledním týdnu odehráli jeho svěřenci závěrečné přípravné utkání s Porubou, ale ruku na srdce, moc hokejové krásy nepobralo. „Souhlasím, byl to takový paskvil. Hráči pod dojmem blížícího se startu do sezony vzali zavděk tím, že se nezranili. Na jednu stranu mě to mrzí, protože jsme určitě neodehráli to, na co jsme my i fanoušci zvyklí, na druhou stranu je chápu. Zranit se pár dní před mistráky, to by pro ně bylo bolestné. Všichni se opravdu těší na začátek sezony," uvažoval Daneček.

Do posledního utkání už postavil kompletní lajny, s nimiž počítá pro mistrovské duely. „Poslední novinkou je vyřízený střídavý start tří hráčů z Třince. Ten nám vypomůže útočníkem Maroszem a dvojicí obránců Roupec – Kania. Budou nám k dispozici v případě potřeby," objasňoval Daneček. Jedná se o ročníky 1990 (Jakub Kania), 1991 (Rostislav Marosz) a 1992 (David Roupec).

Právě extraligový tým Ocelářů a také jeho regionální rival z Vítkovic se stali v létě hlavními „dodavateli" hráčů pro jediný klub našeho kraje v prvoligové soutěži. „S posílením kádru můžeme být spokojeni. Stavěli jsme na mužstvu, které si loni druhou ligu vybojovalo, mohu říct, že prakticky osmdesát procent kádru je stejných jako loni," klade Daneček důraz na sehranost a osvědčenost týmu.

Nyní už Havířov čekají prvoligová klání. To první absolvují ve středu v Jihlavě, v sobotu je doma od 17 hodin čeká první domácí duel s Havlíčkovým Brodem a dá se očekávat „plný dům."

AZ Havířov – RT Torax Poruba 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Haas (Kanko, Kolařík), 13. J. Daneček (Šlahař), 28. Matějek, 41. Kolařík (Kanko) – 1. Sedlář (Krayzel). Rozhodčí: Mrkva – Adamec, Barteček. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 825.

Havířov: L. Daneček (32. Matoušek) – Vosátko, Bezuška, Krisl, P. Rimmel, Klimíček, Koma, Graca, Deutsch – Kanko, Haas, Kolařík – Jakúbek, J. Daneček, Šlahař – Škumát, M. Rimmel, Sztefek – Maruna, Pechanec, Klimša – Matějek. Trenér: Jan Daneček.

Více v tištěném vydání Deníku.