„Kromě první třetiny, kdy slávisté praktikovali smrtící brejky, a nás musel podržet Marek Laco, jsme jinak odehráli výborný zápas," poznamenal jeden z havířovských trenérů Martin Janeček.

Havířované se v první třetině trochu rozkoukávali, takže domácí jim několikrát ujeli do přečíslení i tři na jednoho, ale postupem doby se AZ dostával do hry.

Od druhé třetiny už hrál s pukem mnohem přesněji. „Kluci znovu dobře bruslili, a začali si hlídat protihráče. Vytvářeli jsme si šance. Hlavně ve druhé třetině jsme jich měli poměrně hodně a mohli dát víc než jeden gól. Na to, že se hrálo na Slavii, jsme si jich vypracovali opravdu dost. Tentokrát nás zradila koncovka," litoval Janeček promarněných příležitostí, kterých bylo určitě více, než měli Pražané.

Jenže při těch stálo štěstí. V době, kdy se už schylovalo k prodloužení, nevyhodili hosté puk, Kverka do něj plácnul a dal náhodný, i když krásný gól. „Měli jsme to na hokejkách, nedokázali vyhodit. Domácí šli do plných, byla to taková nególová situace. Škoda, bod nebo dva jsme si tady zasloužili," mínil Janeček.

Slavia Praha – AZ Havířov.Zdroj: DENÍK/ Michal Káva

Sešívaní tak vystřídali AZ v čele tabulky a ten nyní čeká ve středu domácí souboj s dalším favoritem Jihlavou.

Dobrý výkon z hlavního města však dává tušit, že i tentokrát se mohou fanoušci těšit na atraktivní hokej a příznivý výsledek. „Bude to podobně náročný zápas, ale výkon ze Slavie je docela příslibem. Je pořád začátek sezony, pro nás je zatím důležitá herní stránka. Když budeme hrát dobře a bojovat, výsledky přijdou," dodal Janeček.

Středeční domácí duel proti Horákům začíná v 18 hodin.

Slavia Praha – AZ Havířov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Šafránek (Dragoun), 58. Kverka (Markovič) – 22. Gřeš (Lenďák). Rozhodčí: Kostourek – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 855.

Havířov: Laco – Krisl, Lenďák, Nesvadba, D. Seman, Petran, Korím, Dudek – Sztefek, Haas, Dvořáček – Gřeš, Bednář, Kotala – Maruna, Pechanec, Štumpf – Meidl, Matula, Hrazdíra. Trenéři: Mikeš a Janeček.