Po předchozích zlepšených výkonech se tajně doufalo v to, že by mužstvo SK mohlo na ledě favorita uspět. Nestalo se, i když výkon nebyl špatný. „Víc než polovinu zápasu to opravdu vypadalo nadějně. Vedli jsme, pak jsme dokázali srovnat na 2:2. Bohužel jsme v závěru druhé části inkasovali dvě branky, to bylo klíčové a rozhodlo to celý zápas," litoval jeden z karvinských trenérů Tomáš Výtisk.

Branku na 3:2 inkasovali hosté po prohraném buly v obranném pásmu. „Buly je dneska strašně důležité, zvláště ve vlastní třetině. Domácí to udělali dobře, rychle rozehráli na modrou, přišla střela a nepokryli jsme hráče před brankou. Čtvrtý gól jsme dostali třináct sekund před koncem třetiny ze skoro nulového úhlu. V šatně na tom byli chlapci psychicky špatně," popisoval Výtisk.

Karvinští se nechtěli vzdát, jenže v nástupu do poslední části inkasovali znovu a bylo po nadějích. „Neodehráli jsme tady špatný zápas. Bohužel jsme se nemohli opřít o havířovské hráče, ti s námi dneska nebyli a stále neproměňujeme šance. Snad se to ve třetí čtvrtině základní části zlepší," přeje si Tomáš Výtisk.

Technika Brno – SK Karviná 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 13. Jurča (V. Odehnal, Vrba), 22. Brzobohatý (Havíř, Bustin), 38. Klimeš (Zábranský), 40. Brzobohatý (Zábranský, Čtvrtníček), 42. Jurča (V. Odehnal), 51. Jurča (Látal) – 9. M. Kasperlík (Luka, Deutsch), 33. Dýrr (O. Kasperlík). Rozhodčí: Netopil – Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 83.

Karviná: Tomšů (51. Volf) – Deutsch, Malík, Zamecznik, Hoďa, Graca, Vydra, Jaroch, Milch – Luka, Foltyn, M. Kasperlík – Zakuťanský, Opravil, Dýrr – O. Kasperlík, Juhász, Chomič. Trenéři: Vavrečka a Výtisk.