Kdo čekal nějaký karvinský debakl, šeredně se spletl. Hráči plnili taktické pokyny a přestože je vysokoškoláci přestříleli, drželi celou dobu naději na bodový zisk. „Na poslední chvíli jsme se ještě posílili o Karla Vydru, takže naše první pětka nabyla vysokých druholigových kontur, bohužel celý zápas jsme zápolili s tím, jak se střelecky prosadit," poznamenal hlavní trenér Karviné Roman Sedlák.

V týmu zbyl po letní přípravě jen střelecky disponovaný Vladimír Luka, a to je na druhou ligu málo. „Když si jej soupeři pohlídají, což asi dělat budou, vzhledem k Láďově pověsti kanonýra, máme problém. Chtělo by to do týmu přivést ještě dva tři produktivní hráče, zakončovatele," vysvětloval kouč Karviné. Za pravdu mu dal hned úvodní brněnský duel.

Luka trefil tyč, vytvářel šance pro spoluhráče, ale byl jimi nepochopen, takže v ofenzivě předvedl karvinský nováček mizérii.

O defenzivě už to neplatilo. Vrba mezi tyčemi dokazoval, že bude asi nejvýraznější posilou. Překonal jej pouze ve 39. minutě Pargáč, a to bylo vše. „Škoda té branky, dlouho jsme drželi přijatelný stav. Měli jsme tam i nějaké přesilovky, hlavně tu pěti proti třem, ale bez vstřeleného gólu prostě nelze uspět," poznamenal Sedlák, který byl jinak s herním představením svého mužstva spokojen.

„Dokázali jsme, že bychom nemuseli hrát v soutěži druhé housle. Zápas měl tempo, nasazení, kombinace, to bylo v pořádku. Herní výkon je určitě povzbuzením do dalších zápasů, ale teprve uvidíme. Soupeři by nás v té první čtvrtině mohli podcenit, i když po dnešním výsledku v to moc nedoufám," přiznal upřímně Sedlák, jehož tým míří v sobotu do Přerova, tedy k jednomu ze dvou největších favoritů na postup. „Tam to bude asi o něčem jiném, ale na druhou stranu tam nemáme co ztratit. Přijedeme si zahrát hokej a porvat se o dobrý výsledek," slibuje Roman Sedlák.

Technika Brno – SK Karviná 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 39. Pargáč (Jurča, Benýšek). Rozhodčí: Held – Otáhal, Měkýš. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 300.

Karviná: Vrba – Vydra, Deutsch, Mládenka, Hoďa, Graca, Jaroch – Kasperlík, Szajter, Luka – Zakuťanský, Hublík, Zubr – Barnošák, Foltyn, Dýrr – Opravil, Matějíček. Trenér: Roman Sedlák.