„Určitě předem nic nevzdáváme, ale když si porovnáte soupisky obou družstev, tak jednoznačným favoritem je Slavia. Její kádr tvoří reprezentantky buď seniorského, anebo juniorského výběru, my jsme navíc před sezonou oslabili o čtyři hráčky základu," porovnává trenér hokejistek Josef Štoudek. „Úspěchem bude jakákoliv medaile," upřesnil.

Ačkoliv klasická hokejová sezona už počítá končící šestý měsíc, hokejistky Karviné (i Slavie) odehrají domácí ligu během pouhých pěti týdnů. Za sebou mají teprve dva. „Odehráli jsme čtyři vzájemné zápasy. Celkem jich bude osm. Bereme to jako přípravu na závěrečné Final Four," vysvětlil Štoudek.

Karvinské hráčky ladí formu na Final Four.Zdroj: Dalibor Sosna

Klub letos přešel pod křídla SK Karviná, pod jehož hlavičkou také zápasy hraje. Na soupisce najdeme známá jména z minulých sezon, ale s několika výjimkami. Magda Walicová odešla do Švédska, Vendula Přibylová do Kanady, Kateřina Kaplanová pracovně do USA a Kláře Hymlárové znemožnila start v karvinském dresu administrativa, protože coby hráčka Opavy nemůže působit v jiném ženském týmu na území ČR.

„Vypadly nám čtyři holky ze sestavy, to je velká změna. Vesměs jde o reprezentantky, Vendy Přibylová s Klárou Hymlárovou teď byly i s nároďákem ve Švýcarsku na olympijské kvalifikaci (Češky těsně neuspěly – pozn. aut.)," přiblížil Josef Štoudek, letos pracující s osmnáctičlenným kádrem. „Máme dvě gólmanky a tři pětky. Holky hrají převážně v chlapeckých mládežnických družstvech po Moravě, spolu jsme málo," uznal Štoudek.

Karvinské hráčky ladí formu na Final Four.Zdroj: Ivo Dudek

Karviná letos představila nová jména ze Vsetína: Eva Baslová a Zuzana Povýšilová doplnily prořídlé karvinské útočné řady. Staronovou posilou je Šárka Aniolová, která před lety úspěšně působila v tehdy začínajícím karvinském týmu. „Před časem se odstěhovala do Brna, chvíli snad hrála i někde v Polsku, ale když byla šance ji zapojit k nám, tak jsme neváhali," přiblížil Štoudek.

Ten má v kádru aktuálně pět českých reprezentantek, a sice Škodovou, Zíkovou (obě ženy), Lerchovou, Seroiszkovou (obě U18) a Škorpíkovou (U16). „Paradoxně máme spíš zkušený tým, ale Slavia má dvanáct reprezentantek. Je to neporovnatelné," říká trenér karvinských žen, který vysvětlil, že oproti loňsku se trochu změnil formát boje o titul.

„Mělo by se hrát ve Varnsdorfu Final Four, ale bez semifinále a finále. Všechny čtyři týmy budou hrát mezi sebou každý s každým. Nás a Slavii doplní vítězky české a moravské části ligy," podotkl trenér, který z boje o titul nevyloučil předem nikoho. „Bereme v potaz i sílu Litvínova, Brno má zase kádr z holek, které tvoří páteř reprezentace U15. Jak říkám, bereme jakoukoliv medaili," dodává skromně Štoudek.

Ženská elitní skupina ligové soutěže by se v příští sezoně měla rozrůst na šest týmů, aby v ní nepůsobily jen Slavia s Karvinou.

Kádr hokejistek SK Karviná

Brankářky: Barbora Dvořáková, Blanka Škodová
Obránkyně: Klára Hudečková, Karolína Kovářová, Anna Zíková, Klára Seroiszková, Markéta Výtisková, Dominika Navrátilová
Útočnice: Renáta Kytková, Laura Lerchová, Nikola Tomigová, Patricie Škorpíková, Sára Sadílková, Zuzana Povýšilová, Eva Baslová, Eliška Kosellková, Daniela Němcová, Šárka Aniolová