Po tři dny bude na karvinském zimním stadionu probíhat hokejové zápolení o postup z kvalifikace do semifinálové fáze evropského poháru žen – Ligy mistryň.

Jaké mají karvinské šampionky ambice? Určitě ne neskromné. Jednak hrají doma, čehož by chtěly využít, jednak mají zkušenosti z loňského kvalifikačního turnaje na Slovensku, kde jim postup unikl. „A navíc se trochu změnil i samotný postupový klíč, a to ve prospěch týmů. Kromě vítěze má šanci na postup i druhý tým turnaje. Ze čtyř kvalifikačních skupin se dál dostanou tři," vysvětluje systém trenér karvinských hokejistek Josef Štoudek.

Hokejistky jsou připraveny odevzdat maximum.

Kromě Karviné se ještě hraje v Lotyšsku, Itálii a dokonce Turecku. „Přidělení kvalifikační skupiny k nám do Karviné je úspěchem i celého českého hokeje a jsem rád, že k tomu i takto přistupujeme," narážel trenér Štoudek na výpomoc karvinského největšího rivala ze Slavie Praha, který do Karviné uvolnil tři své hokejistky: reprezentantky Bečevovou, Lédlovou a Brotánkovou.

V cestě budou Karviné stát různorodé týmy, neznámý anglický Bracknell, sousedé z polské Osvětimi a mezinárodními bitvami ošlehaná Vídeň. Ta bude zároveň favoritem turnaje. „Poháry hrají dlouho, snad deset let, je to de facto rakouský nároďák a mají v kádru i dvě Kanaďanky," představuje hlavního soupeře karvinských hokejistek Josef Štoudek.

Kdo bude reprezentovat?

Brankářky: Barbora Dvořáková, Kateřina Bečevová
Obránkyně: Karolína Kovářová, Markéta Výtisková, Klára Hudečková, Anna Zíková, Kateřina Světinská, Sabina Duroňová
Útočnice: Magda Walicová, Vendula Přibylová, Sára Sadílková, Renata Kytková, Martina Křupková, Kateřina Solničková, Eliška Kosellková, Daniela Němcová

Program turnaje

Pátek 17. října: Osvětim – Vídeň (14.00), Bracknell – Karviná (18.00)
Sobota 18. října: Vídeň – Bracknell (14.00), Karviná – Osvětim (17.30)
Neděle 19. října: Bracknell – Osvětim (14.00), Vídeň – Karviná (17.30)