Na zimním stadionu v Příbrami, kterou si slávistky zvolily jako další domácí stanoviště po Berounu, odehrály poslední dva souboje se střídavými výsledky. Jednou prohrály, podruhé vyhrály.

Diváci v Příbrami, podobně jako ti v Berouně, si pochvalovali úroveň obou střetnutí. „Chválili oba celky, to nás potěšilo," přiznal trenér karvinského družstva Josef Štoudek.

Porážku v prvním duelu označil za příliš krutou. „Znovu rozhodlo to, co nás v sérii se Slavií provází a provázelo, a sice proměňování šancí. My jsme se bleskově ujali vedení, jenže ani ne za minutu jsme dostali gól na 1:1. Ještě po dvou třetinách to bylo 3:1, ale šance jsme měli. Jenže jsme je, na rozdíl od Slavie, nevyužili. Pak už nám to tam napadalo, takže jsme se po utkání zamýšleli na společném sezení, jestli třeba nejsme v nějaké krizi," přibližoval Štoudek průběh a následný rozbor prvního utkání.

Karviňanky totiž v celé sérii hrají proti Slavii dobře, občas ale schytají příliš krutý výsledek, takže se zdá, že za soupeřem výrazně zaostávají. „Což ale není pravda a ukázalo se to i v následném zápase druhý den. Jasně, Slavia má v týmu české elitní hráčky, ale holky dokázaly, že se s nimi mohou měřit. V ženském hokeji hraje psychika velkou roli. Když je to 1:0 nebo 2:1, dá se hrát. Jakmile soupeř dá tři góly a odskočí na větší rozdíl, už to holkám v hlavách pracuje. Ostatně - ve druhém zápase naprosto stejných sestav to bylo 5:1 pro nás. Soupeř pak korigoval dvěma góly v poslední třetině," přibližoval Štoudek.

Barbora Dvořáková vychytala proti Slavii další cennou výhru.

Pro zápasy si připravil i nové taktické prvky, které hodlá využít na víkendovém turnaji o mistra republiky v Přerově. „Něco jsme zkoušeli, ale proti Slavii je to pořád o důsledném dodržování taktiky, střelbě a využívání šancí. Jestli vám některý z těchto tří aspektů nefunguje, máte problém, protože Slavia má neskutečnou kvalitu. Bojovnost a odhodlání uspět musí být samozřejmostí," líčí karvinský trenér.

Maximum hodlají hokejistky SK Karviná, které obhajují titul, předvést i v Přerově, kam míří společně se Slavií a dvěma nejlepšími celky prvoligových skupin. Zatímco v Čechách vyhrál Litvínov, na Moravě Cherokees Brno. Lepší bodový koeficient získaly na konci soutěže hráčky Brna, a zahrají si s Karvinou, která v konfrontaci se Slavií obsadila druhu pozici. Slavia se utká s Litvínovem.

Final four v Přerově zahajuje v sobotu od 13 hodin soubojem Slavie a Litvínova, v 16 hodin přijdou na řadu Karviná a Brno. V neděli jsou na programu ve stejné časy duely o medaile. Poražení hrají o třetí místo, vítězové obstarají finále.