„Další změny ještě přijdou, protože kádr je stále početný a my se už v posledních dvou týdnech přípravy potřebujeme zabývat týmem, se kterým vstoupíme do soutěže," připomněl hlavní kouč Havířova Jan Daneček.

Ten dal společně se svým trenérským kolegou Tomášem Potěšilem opět šanci dvacítce hráčů, aby si udělal obrázek o tom, kdo by se do havířovského celku herně hodil, a kdo ne.

Nutno dodat, že slovenský extraligový soupeř Havířovany slušně prověřil. Těm patřila první třetina, dokonce se ujali vedení po Matějkově trefě. Do konce třetiny ale srovnal ostřílený Pardavý.

„S první třetinou můžeme být spokojeni. Nechyběl nám pohyb, dobře jsme bruslili. Měli jsme tam i další dvě brankové šance, mohli jsme vést. Druhá třetina vlastně rozhodla o výsledku. Trenčín nás přehrál, otočil vývoj, vůbec jsme se nedostali do šance," přiznal Daneček.

Slovenský celek zásluhou Šimíčka, Nemce a Hlinky odskočil na 4:1, naopak havířovský Bezuška trefil jen horní tyčku.

V poslední části byl aktivnější Havířov, dostával se do šancí, ale neproměňoval je. „Tady jsme se zase vrátili k dobré hře z první třetiny, dařilo se nám přebruslovat soupeře, což je pozitivní zjištění. Góly jsme ale nedávali, proto ten výsledek," rekapituloval Jan Daneček, který chystá svůj tým na turnaj do Poruby, který trvá od příští středy do soboty a kde se Havířov utká s Přerovem, polským Jastrzebie a ještě s dosud nejmenovaným týmem (porubský turnaj není týden před akcí ještě doplněn).

Dukla Trenčín – AZ Havířov 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Pardavý, 25. Šimíček, 35. Nemec (Komínek, Mikula), 36. Hlinka (Záborský), 60. Mikula – 3. Matějek (Pechanec), 50. Klimša (Říčka). Rozhodčí: Lokšík – Nosek, M. Tvrdoň. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 350.

Havířov: Daneček – Bezuška, Turoň, Krisl, Foltýn, Lenďák, Graca, Klimíček – Jiránek, Haas, Ižacký – Mráz, Šlahař, Jakúbek – Klimša, Říčka, Daneček – Matějek, Pechanec, Diviš.