Trenér Jaroslav Surovec má znovu k dispozici hokejisty klubů z Karvinska, převážně ty z AZ Havířov a se svým týmem se bude snažit o návrat mezi elitu. „Dva roky jsme hráli extraligu a rádi bychom se tam vrátili," potvrdil předseda klubu Jiří Staněk ambice mužstva.

Prvoligová soutěž se bude hrát turnajovým způsobem, úvodní podnik proběhl už o víkendu v Novém Jičíně. „Měli jsme odehrát dvě utkání, ale Olomouc neposkládala mančaft, takže jsme odehráli jen jeden zápas," informoval Staněk, který místo pracovně vytíženého Surovce převzal trenérskou roli.

Ve skupině mají Havířovští za soupeře béčka extraligového Zlína, Olomouce, Přerova i Brna, Boskovice, Valašské Meziříčí, Šternberk, Kopřivnici, Nový Jičín, Břeclav a tým Caesars Olomouc, což je ten, který na úvod ani neposkládal mančaft.

Další turnaje prvoligové soutěže, která je letos rozdělená na tři divize, se hrají již tuto středu 1. května a Karviná přivítá jeden z těchto turnajů. Začíná se na zimním stadionu v 8.30 hodin a program obsahuje šest zápasů. Fanoušci si tak užijí skoro šest hodin in line hokeje.

SK IHC Panthers Havířov – IHC Valašské Meziříčí 9:4

Branky Havířova: Vaštík 2, Tluszczik, Trombík, Žwak, Saj, Piecha, Branný, Červenka.

Havířov: Navrátil – Piecha, Maršálek, Trombík, Tluszczik – Branný, Červenka, Vaštík – Saj, Žwak.