„To volno nám možná prospěje. Někteří kluci jsou nakřáplí, drtivá většina - nebo spíš všichni - mají po play-off nějaké bolístky, takže těch pár dní volna využijeme k náležité regeneraci," říká před blížící se druhou bitvou o postup do první ligy kapitán havířovského mužstva Jiří Krisl.

Bylo lepší hrát na úvod s druholigovým soupeřem než s prvoligovým, anebo je to jedno?
No, možná bych v tom menší výhodu viděl. Tím nechci říct, že by Technika byla slabším soupeřem, ale začít hned na úvod na ledě prvoligového celku, to by pro nás bylo určitě náročnější. Na druhou stranu, pokud chceme postoupit, musíme si poradit s každým.

Jak kabina přijala termínovku baráže? Domácí zápasy hrajete převážně v pondělky.
Každý los má svoje pro a proti. V problematické pondělky zase nemusíme cestovat na led soupeřů, i když většina kluků si už stejně na barážové termíny vyřídila volno, takže v tom by zase taková potíž nebyla. Dívali jsme se ale třeba na Tábor, a ten hraje tři domácí zápasy v sobotu. Myslím, že jeho pozici bychom brali všemi deseti, už kvůli našim fanouškům, pro které by určitě sobotní domácí zápas byl mnohem lepší.

Co vymyslíte v pondělí na Tábor?
Pokud přistoupíme k utkání stejně zodpovědně jako v Brně, tak o osudu zápasu obavy nemám. Přestože pořádné prověrky nás budou čekat spíše s Berounem a Pískem, nějaké podcenění určitě nepřichází v úvahu. Tábor má rozhodně svou kvalitu, v Berouně hrál slušně a podle mě může doma překvapit i oba prvoligisty. Sice se říká, že naše skupina Východ má z druholigových skupin největší kvalitu, ale to nám automaticky body do tabulky nepřihraje. Ale zase neříkám, že bychom se měli soupeřů nějak obávat. Minimálně doma si věříme na všechny. Přes víkend si odpočineme a v pondělí na Tábor vletíme s elánem a plným nasazením.

JIŘÍ KRISL

Narozen: 24. listopadu 1985
Výška: 185 cm
Váha: 101 kg
Post: obránce
Letošní statistika: 56 zápasů, 22 bodů (7+15)
Kariéra: Havířov Panthers (2004-05), Zubr Přerov, Havířov Panthers (2005-06), HC Orlová, Havířov Panthers (2006-07), Bobři Valašské Meziříčí (2007-09), Havířov Panthers, Bobři Valašské Meziříčí (2009-10), AZ Havířov (2010-13).


Celý článek v tištěném vydání Karvinského a Havířovského deníku.