Bohumínští narazili na Karvinou, která první zápas doma vyhrála hladce 6:2. „Povedl se nám vstup do utkání, dali jsme rychlé góly a to nás uklidnilo,“ komentoval trenér karvinských Býků Petr Bolek úvodní výhru.

Karvinští si však uvědomovali, že v odvetě je čeká úplně jiný zápas. „Poženou je diváci a nebude to vůbec jednoduché,“ předpovídal Bolek. A jeho slova se potvrdila.

Bospor v domácím zápase třikrát vedl, Karviná ale dokázala pokaždé vyrovnat a za stavu 3:3 dospěl zápas do prodloužení. To po pár vteřinách rozhodl hostující Petrák. „Doma bychom si na ně věřili, ale jsme rádi, že jsme sérii ukončili už po dvou zápasech. Kluci si tak mohou více odpočinout,“ potěšilo Bolka.

Bizoni ovládli základní část soutěže.
Bizoni vítězí v základní části AHL

Zatímco Bohumín má po sezoně, Karviná v semifinále narazí na favorizovaný Krnov. „Bude to hodně těžký soupeř. Vždy s nimi hrajeme vyrovnané zápasy, ale věřím, že bychom něco mohli uhrát,“ přeje si trenér Karviné.

Český Těšín jde na Studénku

Do semifinále postoupil také Český Těšín, který si tak zopakuje loňské boje se Studénkou. Vlci tehdy byli blízko postupu do finále, Studénka však byla o fous šťastnější. „Letos to finále urvat chceme, ale bude to zase hodně těžké,“ uvědomuje si českotěšínský trenér Jaroslav Bariš.

Orlovští hokejisté splnili sezonní cíl a zachránili se v soutěži.
Orlová ukončila sezonu těsnou domácí porážkou

Jeho svěřenci ve čtvrtfinále narazili na Frýdek-Místek B, se kterým sehráli dva až nečekaně vyrovnané, ale také hodně vyhrocené zápasy. Doma vyhráli po boji 7:6 a ve venkovní odvetě zvítězili 5:4. Rozhodující gól dal přitom až v 59. minutě Voznica.

Venkovní zápas si však hosté zkomplikovali sami. Díky čtyřem trefám z prostřední třetiny totiž vedli už 4:1, přesto se nakonec strachovali o vítězství. „Nedokážeme soupeře dorazit. Kluci si pak odfrkli, ale to se jim málem nevyplatilo,“ říkal Bareš.

V obou zápasech na ledě plály emoce. „Bylo to hodně vyhecované, soupeř byl až moc nažhavený,“ komentoval kouč Wolves, jenž od zápasů se Studénkou očekává úplně něco jiného. „Hrají totiž hokej, nejsou to žádné mlátičky,“ říká.

Semifinálové série startují už ve středu 6. března v Krnově a v Bohumíně, kde své domácí zápasy odehraje tým ze Studénky.

Výsledky: HC Býci Karviná – Bospor Bohumín 6:2, Wolves Český Těšín – HC Frýdek-Místek B 7:6, Bospor Bohumín – HC Býci Karviná 3:4 p (konečný stav série 0:2), HC Frýdek-Místek B – Wolves Český Těšín 4:5 (konečný stav série 0:2).

AZ Havířov - Třebíč.
Havířov porazil Třebíč a v play off se utká s Českými Budějovicemi
Ilustrační foto
Více dětí ve školách s alternativní výukou
Havířovanky si letos play off nezahrají.
To je škoda. Basketbalistkám těsně uniklo play off