Do Hodonína odjížděli Karvinští bez dvou stabilních obránců Javína a Fišery, takže v první obranné dvojici vedle Deutsche zaskakoval Opravil a svou úlohu zvládl výborně!

To ale celý tým Karviné. „Odevzdali jsme perfektní výkon, za který jsem klukům poděkoval. Byl to jeden z nejlepších výkonů v sezoně," uznal karvinský trenér Josef Štoudek.

Jeho svěřenci se dostali do vedení v dvojnásobné přesilovce, kromě toho ale měli ještě další šance. „To byly přímo gólovky. První třetinu jsme měli vyhrát," myslel si Štoudek po utkání. Domácí ale ve 14. minutě srovnali.

Ve druhé třetině hosté znovu využili přesilovku, ale z vedení se podobně jako v prvním případě netěšili dlouho, protože také Hodonín srovnal v početní převaze, dokonce dvojnásobné. Drtiči nakonec skóre otočili a zápas nabral očekávaný směr. S tím se ale dobře hrající Karviná nehodlal smířit.

„Na klucích jsem pozoroval určité uvolnění a odhodlání tady uspět. Bojovali a dočkali se odměny. V poslední třetině jsme skóre otočili," pochvaloval si Štoudek.

Závěr zápasu se mu už tolik nelíbil. „Podle nás rozhodčí hrubě ovlivnil závěr zápasu nesmyslnými vyloučeními. A za krvavé zranění neudělil domácímu borci pět minut, ale jen dvě minuty," zlobil se Štoudek. Domácí toho využili ke srovnání stavu v další přesilovce.
V prodloužení pak rozhodl Kolář. „Za svůj výkon jsme si nezasloužili prohrát. Hodonín má natolik kvalitní tým, že pomoc rozhodčích nepotřebuje, ale to se tady děje často, takže nás to nepřekvapilo," mávl rukou naštvaný Štoudek.

SHK Hodonín – SK Karviná 5:4 p (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Sajdl (Kuba, Matula), 31. Peš (Jurásek), 33. Kuba (Špok, Sajdl), 57. Peš (Matula, Jurásek), 64. Kolář (Charvát) – 9. O. Kasperlík (Graca), 28. Graca (Grygar), 47. M. Kasperlík (Grygar, Deutsch), 52. Graca (Vyčesaný). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:2. Diváci: 976.

Karviná: Pútec – Deutsch, Opravil, Graca, Jaroch, Malík, Dziov – O. Kasperlík, M. Kasperlík, Grygar – Foltyn, Juhász, Logunovs – Křibík, Vyčesaný, Chomič – Václavík, Blahuta. Trenéři: Štoudek a Spodniak.