V přímém souboji o místo mezi nejlepší dvanáctkou druhé nejvyšší soutěže na ledě Ústí sice vedli o dva góly, náskok ale ve druhé polovině duelu ztratili a nakonec gólem Daniela Vrdlovce z 60. minuty padli 2:3.

Mužstvo Jiřího Režnara tak kolo před koncem základní části ztrácí právě na Slovan už nedostižných pět bodů. Přitom to dlouho vypadalo pozitivně, když se po bezbrankové první třetině ujalo trefami útočníka Jakuba Doktora ujalo vedení 2:0.

Havířovští prvoligoví hokejisté (v modrém).
Výhra v nájezdech uchovala Havířovu naději na play-off

Domácí ale ještě v prostřední části snížil gólem Severy z přesilové hry, ve 44. minutě srovnal Protasenya a konec všem nadějím Havířova dal v čase 59:04 v početní výhodě Vrdlovec.

„Při hře pět na pět jsme hráli slušně, trefili jsme pět tyček, ale na to se nehraje. Vedli jsme dva nula, měli jsme dát další góly a po dvou třetinách mohlo být hotovo. Bohužel. Pak jsme dostali v podstatě všechny tři branky v oslabení, i za stavu 2:2 místo toho, abychom hráli, jsme zbytečně faulovali. Tenhle výsledek je ale asi obrazem celé naší hry a nepovedené sezony,“ zhodnotil duel pro Deník trenér Havířova Jiří Režnar.

Sám ale přiznal, že nepovedený výsledek ze severu Čech není důvodem nezdaru v ročníku. „Člověk se nad tím musí zamyslet. Těžký návrat po koronavirové pauze měly všechny týmy, my jsme zapojili i juniory a mysleli si, že v klidu dvanácté místo uhrajeme. Bohužel, na 15 utkání vypadl brankář Stezka, tam jsme ztráceli,“ řekl Režnar.

Mladá Boleslav - Karviná 2:0, 21. kolo FORTUNA:LIGY (28. 2. 2021).
Bez střely na branku. Karviná se dalšího zaváhání Boleslavi nedočkala

„Celá sezona byla zvláštní. Obecně hodně zranění i dalších klíčových hráčů jako Adamský, Szturc, Kloz, nebo Bořuta. Navazovalo to na sebe a výsledkem je neúspěch. To je nejdůležitější,“ přiznal Jiří Režnar.

HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Heimstaden Havířov 3:2 (0:0,1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Severa (Tůma, Trávníček), 44. Protasenja (G. Szturc, Klikorka), 60. Vrdlovec (Trávníček, J. Drtina) – 22. Doktor (O. Procházka, Bořuta), 23. Doktor (O. Procházka). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Coubal, Belko. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Bez diváků.

Ústí nad Labem: Hamalčík – J. Drtina, Š. Havránek, Vladimír Brož, Klikorka, Moravec, Vala, M. Voženílek – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, G. Szturc, O. Bláha – Costa, Matějček, Grim – Furch, Protasenja, D. Sklenář. Trenéři: Mach, Merta a Roubík.

Havířov: Stezka – Rašner, Chroboček, Bořuta, Kachyňa, R. Havel, Mrowiec, Ševěček – R. Szturc, Prokeš, Rudovský – O. Procházka, F. Seman, Doktor – Cihlář, Maruna, Mrva – Becher, Petriska, Horváth. Trenéři: Režnar a Zdráhal.