Karvinským nevyšel úvod a brzy prohrávali. Západočeši vytěžili ze tří střel na bránu tři góly. V brance Karviné nastoupil dorostenec Tabášek, jelikož D. Vašek i Klepač, kteří se v bráně HbK pravidelně střídají, nemohli do Plzně z pracovních důvodů vycestovat. „To nás mrzelo, protože Tabášek s námi prakticky jen trénuje. Ale nezlobím se na něj, pochytal i několik těžkých střel. Ale přece jen by to asi bylo jinačí, kdyby s námi mohli jet obvyklí gólmani, nebo aspoň jeden z nich," poznamenal hrající trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Ten se také postaral o jediný čestný úspěch svého týmu a de facto už po první třetině nebylo co řešit. Plzeň v krásné hale, kde byla radost hrát, přidala v prostředním dějství další tři branky a pak sundala nohu z plynu. „Ale i my jsme přidali, začali jsme více bránit, blokovat střely. To, a pak i plzeňské polevení pod dojmem vysokého vedení, měly za následek, že jsme poslední třetinu hráli s nulou vzadu. Ale bohužel i s nulou vepředu," zasmál se Rosůlek.

Mužstvo pochválil aspoň za bojovnost. „My jsme nehráli vyloženě špatně, ale domácí si věří, padalo jim to tam. V určitých pasážích si ale kluci mohli jasně ověřit, že i když soupeř suverénně vede tabulku, pořád jsou to lidi jako my. Když jsme na ně zatlačili, dělali cjyby i oni," všiml si Rosůlek.

HBC Plzeň – HbK Karviná 7:1 (4:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Pauer (Malý), 3. J. Kejř (J. Benedikt, O. Benedikt), 10. Krch (Kolařík), 15. Krch, 21. Kavalír (Krásný, Pauer), 27. Hanuš (Krásný), 29. Pokorný – 11. L. Rosůlek (Pietrasz, Zaremba). Rozhodčí: Gráca, Kovárník. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 65.

Karviná: Tabášek – M. Vašek, A. Pilch, V. Pilch, Růžička, Zaremba, Procházka – J. Rosůlek, Pietrasz, Řehůřek – L. Rosůlek, Konečný, Diviš – Pacas, Farský, Kozma. Trenér: Lumír Rosůlek.