Karvinští hráči si před posledním zápasem základní části (tuto středu v Prostějově) spravili chuť po nedávné domácí porážce od Poruby a letos úspěšně boří mýtus Nový Jičín. „Ten poslední zápas s Novým Jičínem mi přišel trochu jinačí od těch předešlých," postřehl trenér Flašar. „Soupeř se mi zdál odevzdanější, rozhodně nekousal tak, jako v předchozích vzájemných zápasech," dodal.

To umožnilo jeho týmu vysoko zvítězit. „Nebýt druhé třetiny, ve které byla hra roztrhaná spoustou vyloučení a my snad čtrnáct minut museli poctivě odbránit, byl by výsledek ještě příznivější," domníval se Flašar.

Jeho svěřenci by nyní mohli taktizovat a před play-off si vybírat soupeře, variant je ale ještě víc. „Do Prostějova pojedeme normálně odehrát zápas. Žádné taktizování, který protivník by nám v play-off vyhovoval nebo ne. To by se nám nemuselo vyplatit," odmítl spekulace zkušený kouč. „Pravděpodobně to však vyjde jako loni. Základní část jsme končili s Valmezem a v play-off začínali s ním," myslí si, že čtvrtfinále s Prostějovem je na spadnutí.

Baník Karviná – HC Nový Jičín 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 16. Ivan (Moravec, Luka), 35. Rosůlek (Ivan), 48. Luka (Ivan), 49. Zajac (Badžo, Moravec), 53. Samiec (Javín), 60. Samiec (Saliji, Blatoň) – 22. Kabeláč (Škumát, Horák). Rozhodčí: Šutara. Vyloučení: 12:10. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 300.

Karviná: Iláš (Smolka) – Javín, Kowalczyk, P. Flašar, Zajac, Vnenk, Sznapka – Moravec, Luka, Badžo – Ivan, Mikšan, Rosůlek – Samiec, Blatoň, Saliji – Nystedt, Miczek, Zuber. Trenér: Aleš Flašar.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.