Celý zápas byli aktivní a se silným soupeřem dokázali držet krok. Jenže více než dvě tisícovky diváků se z gólu radovaly jen jednou, zatímco Rytíři se prosadili třikrát a po výhře 3:1 si domů odvezli všechny body.

„Myslím, že jsme byli lepším týmem, hráli jsme dobře, ale při pohledu na tabulku je nám to k ničemu,“ mrzelo pětadvacetiletého beka AZetu Jakuba Mataie.

Ale předvedli jste dobrý výkon, souhlasíte?

Od začátku jsme byli aktivní. Kdyby nám tam už v úvodu spadl nějaký gól, tak by utkání vypadalo jinak.

Slavoj předvádí atraktivní hru a vítězí.
Rychvaldský Slavoj jede! Vyhrává a míří za postupem

Co kromě proměňování šancí ještě rozhodlo?

Kladno suprově sehrálo přesilovky. My jsme měli spoustu puků okolo branky, ale nedařilo se nám je dotlačit do sítě. Oni si své vyložené šance proměnili, pak už jsme měli málo času.

Čím si vysvětlujete, že spousta vašich střel nešla ani mezi tři tyče?

Já sám jsem několikrát střílel od modré, ale bránu jsem taky netrefoval. Obránci dobře blokují a my je musíme obstřelovat. Když už to do brány šlo, tak přímo doprostřed a pak už jsme puk nedorazili. V koncovce nám chyběl větší klid.

Jakub Matai v akci.Zdroj: Michal Polák

Na Kladno dorazily více než dvě tisícovky diváků. Věříte, že se návštěvnost zase zvedá?

Možná někdo čekal, že přijede sám Jágr (smích). Ale určitě se hraje lépe, když je v hale více diváků. Myslím, že hrajeme pěkný hokej a že by mohlo chodit co nejvíc lidí.

Ve středu vás čeká utkání v Ústí nad Labem. S čím do něj půjdete?

Nijak speciálně se na ně nepřipravujeme. Podíváme se na přesilovky, na nějaké herní situace, ale hlavně se soustředíme na sebe. Pokud hrajeme náš bruslivý hokej a nedáváme prostor soupeřům, tak můžeme porazit každého. Bude důležité chytnout začátek a proměňovat šance.

Brankář Petr Mokroš držel naděje svého týmu.
Mokroš a Piatek se shodli: Soupeř byl hratelný
Byl Jaromír Zmrhal v ofsajdu, či nikoliv?
Byl v Karviné ofsajd, nebo ne?