Jako jeden ze dvou nejúspěšnějších celků totiž nemusí hrát čtvrtfinále, ale postoupí rovnou mezi kvartet posledních. Spolu s vedoucí Opavou.

„To byl náš cíl a to jsme chtěli. Teď máme dva týdny na to, abychom se na vrchol sezony připravili. Rádi bychom postoupili zpátky do extraligy, ale lámat přes koleno to nebudeme. Nicméně se domnívám, že tradice i kvalita kádru nás k tomu zavazuje. Minimálně se o postup pokusíme," vyhlásil plány hrající trenér HbK Karviná Lumír Rosůlek.

Ačkoliv se to nezdá, Česká Třebová byla v posledním zápase houževnatým protivníkem. „Nehráli vůbec špatně, po dvou třetinách to bylo jen 2:1, navíc nedali trestné střílení," připomněl Rosůlek.

Tím zároveň vyzdvihl přínos gólmana D. Vaška, který jednak zlikvidoval zmíněné střílení, jednak vyřešil řadu ošemetných situací.
To Karviné umožnilo pojistit náskok. „Třetí gól nás definitivně uklidnil. Do té doby to bylo otevřené. Třebová vůbec hrála otevřený hokejbal, nebetonovala jako Hradec, hrálo se nahoru dolů. Pro diváky atraktivní zápas," mínil Rosůlek.

A pro jeho tým zároveň psychická vzpruha před play-off. Každá výhra totiž potěší. „Soupeř hrál dobře, jsme rádi, že jsme to zvládli a můžeme se chystat na play-off. Ještě nevíme, koho nám osud přidělí, ale raději počítáme s tou horší variantou, a sice, že to bude ten neoblíbený Hradec," poznamenal Lumír Rosůlek.

HbK Karviná – Česká Třebová 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Konečný (Diviš, J. Rosůlek), 22. Kurz (Pietrasz, Zaremba), 32. L. Rosůlek (Luka), 38. J. Rosůlek (Diviš, M. Vašek), 45. Pala (Luka, Růžička) – 24. Válek (Kvasnička, Hudec).

Karviná: D. Vašek – Kurz, Růžička, Diviš, Zaremba, Pilch, M. Vašek – L. Rosůlek, Pala, Luka – J. Rosůlek, Konečný, L. Kubica – Pietrasz, Farský, Pacas – Regec. Trenér: Lumír Rosůlek.