Po výhře nad Kadaní, kde Havířov gól nedostal, si sám vyzkoušel roli neskórujícího týmu v Mladé Boleslavi, která jasně míží do baráže o extraligu.

„Nechci se vymlouvat, ale tímto zápasem jsme zakončili výjezdovou sérii k nejvzdálenějším soupeřům. Začalo to v Benátkách, pokračovalo Mostem a Ústím a skončilo v sobotu v Boleslavi. Na hráčích už se projevovala únava. Se soupeřem typu Boleslavi bychom měli co dělat i odpočinutí a v plné síle, takto jsme to měli těžké," rekapituloval porážku u vedoucího celku tabulky trenér Havířova Jan Daneček starší.

Hosté se v Mladé Boleslavi drželi zhruba třetinu, pak jim domácí čtyřmi góly v prostřední části dali jasně najevo, kdo je na ledě pánem. „Poslední třetina se už jen dohrávala. Jak říkám, působili jsme unaveným dojmem, soupeř byl naopak svěží, lítal po ledě a zaslouženě vyhrál," shrnul zápas Daneček.

Vánoční odpočinek nyní jeho týmu přijde víc než dost. „Potřebujeme si oddychnout, pak kvalitně potrénovat a s novou vervou skočit do zbytku základní části," vyhlašuje cíle kouč AZetu. Jeho tým na tom není před blížící se poslední čtvrtinou základní části vůbec špatně. Regulérně bojuje o play-off, na týmy ze spodku tabulky má navíc solidní náskok. Takhle si to možná nemalovali ani největší optimisté.

„To asi ne, na druhou stranu se teď na nás budou chtít všichni ostatní vytáhnout. Role outsiderů nám možná vyhovovala více, teď už nás každý bere a nebudeme to mít jednoduché. Ale hráči si aspoň mohou více věřit, to také není k zahození," porovnává Daneček.

Kádr Havířova by se už neměl měnit. „Vybrali jsme vhodné typy hráčů. Nové posily jsou na hraně extraligy, jsou pro nás významnou pomocí. Už to zůstane tak, jak to je teď," myslí si Jan Daneček.

BK Mladá Boleslav – AZ Havířov 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Mikulík (Broš, Meland), 23. Lenc (Protivný), 29. Mikulík (Klimenta, Broš), 32. Mikulík (Broš, Ovčačík), 40. Jiránek, 47. Klimenta (Jindra). Rozhodčí: Jílek – Kis, Křivohlavý. Vyloučení: 7:8, navíc L. Daneček (H) 10 min. + OT. Využití: 2:0. Diváci: 2350.

Havířov: L. Daneček (41. Matoušek) – Vosátko, Bezuška, Krisl, Punčochář, Koma, Graca, Klimíček, Deutsch – Sztefek, Šedivý, J. Daneček – Maruna, Šlahař, Jakúbek – Klimša, M. Rimmel, Říčka – Škumát, Pechanec, Kanko. Trenéři: Daneček a Sztefek.