Hanáci měli lepší vstup do zápasu a v první třetině si vybojovali dvoubrankový náskok. AZ pak svůj výkon zlepšil, svého soupeře výrazně přestřílel, ale to bylo všechno. Gól nedal a prohrál. Prostějov si na své konto připsal tři body.

Jeden z havířovských trenérů Martin Janeček shrnul zápas takto: "Zápas rozhodla naše neproduktivita a také malý důraz před soupeřovou brankou. Až ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli předvádět od začátku, ale abychom překonali brankáře v takové formě, tak bychom museli ještě více clonit a dorážet. Venku se nám momentálně daří více, protože tam hrajeme skromněji, přímočařeji a jednodušeji. Doma hrajeme sice líbivější hokej, ale pokud branka nepadne ani z vyložených šancí, tak nemůžeme vyhrát. Všichni do jednoho musíme zabrat, aby přišly výsledky a pozice pro play-off."

AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Šlahař (Čuřík, Drtina), 17. Venkrbec (Dragoun, Drtina). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 1 795.

Havířov: Laco – Punčochář, Krisl, Lenďák, Mazanec, Štencel, Graca – Štumpf, Hudeček, Tomi – Kanko, Maliník, Maruna – Kalus, Sedláček, Gřeš – Kotala, Sztefek.