„Už bychom možná potřebovali zahrát špatně a vyhrát," pousmál se smutně trenér Karviné Josef Štoudek.

Jeho svěřenci se posílili o lotyšského útočníka Logunova, novou akvizicí se má stát i Marek Ivan, který by měl být připraven na sobotní duel s Novým Jičínem.

„Do Brna jsme přijeli pozdě, takže jsme se nestihli ani pořádně rozcvičit, což ovlivnilo náš výkon v první třetině, kdy jsme inkasovali dva góly po tečích," informoval vedoucí karvinského mužstva Jan Klich.

Jak se později ukázalo, šlo o dva rozhodující fragmenty utkání, protože v jeho zbytku byli lepší hosté z Karviné. „Domácí gólman Jekel byl hrdinou utkání, protože nás úplně vychytal. Ani ty nejvyloženější šance neskončily brankou. Soupeře jsme přehráli, v poslední třetině to byla na domácí branku velká palba, kolem dvaceti střel, ale bohužel – nedáváme góly," pokrčil rameny Klich.

Což je ovšem v hokeji dost podstatná záležitost. „Já si ale myslím, že to už v nějakém nejbližším zápase prolomíme a někdo to odskáče. Dneska jsme hráli opravdu velmi dobře, dvě třetiny měli navrch, ať už tam trenéři točili tu nebo onu řadu, bylo to ku prospěchu. Výkon hráčů byl ještě lepší než se Vsetínem. Je to prostě o těch brankách, to je celé," zakončil Klich.

Technika Brno – SK Karviná 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Stehlík (Sedlák, Bustin), 12. Sedlák (Stehlík), 29. Jurča – 35. M. Kasperlík. Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Musil. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 150.

Karviná: Gleich – Javín, Ďuriš, Deutsch, Černín, Graca, Fišera, Franek – Juhász, M. Kasperlík, Vyčesaný – Křibík, Badžo, O. Kasperlík – Logunov, Malík, Chomič – Foltyn, Václavík, Barnošák. Trenéři: Štoudek a Fryčer.