Frýdek, který má v řadách trojici bývalých karvinských střelců (Mikšan, Ivan, Samiec), začal pěkně od podlahy a první třetinu vyhrál 3:0. „Nešlo nám nic. Podle mě jsme zahájili zbytečně bojácně. Pak jsme se sice dostali do tlaku, ale inkasovali gól. Druhý jsme dostali při vlastní přesilovce, když jsme předtím nastřelili tyč. To zamává s každým týmem. Třetí branka byla jen vyvrcholením našeho zmaru, vůbec jsme se nevrátili do obrany," litoval nepodařené první třetiny, herně přitom vyrovnané, trenér Orlů Petr Česlík.

Jeho tým nastoupil do druhé části aktivně se snahou prolomit střeleckou smůlu. To se nepovedlo. „Neměli jsme ani štěstí. Zatím ho nemáme vlastně v žádném zápase. Kdyby ano, tak bychom třeba ve Vsetíně nebo Brně bodovali," pokrčil rameny Česlík.

Frýdečtí v tomto zápase využívali chyb Orlů. Sami měli několikrát štěstí a v bráně famózního Kubáně. Na něm si domácí dlouho lámali zuby.

Kouzlo frýdeckého brankáře prolomil až ve 46. minutě M. Zientek, jenže to už mezitím stihli hosté zase dvakrát skórovat a vedli 6:0.

„Katastrofa. Nikomu nic nešlo. Zápas se nám vyloženě nepovedl, soupeř zaslouženě vyhrál, byl hokejovější. Stále si myslím, že platíme jakousi daň za tu krátkou letní přípravu a skládání sestavy. Pořád zkoušíme a uvažujeme, kteří hráči by se k sobě mohli hodit. Bohužel podobná utkání jako to s Frýdkem nám v tomto hledání moc nepomohou," posteskl si Česlík.

HC Orlová – HC Frýdek Místek 2:8 (0:3, 0:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 46. M. Zientek (Voznica), 56. Badžo – 5. Mach (Franek), 9. Slovák, 17. Slovák (Franek), 29. Slovák (Mach, Franek), 43. Mach (Franek, Slovák), 53. Mikšan (Ivan, Samiec), 55. Franek (Slovák), 57. Měkýš (Prokop, Samiec). Rozhodčí: Kubičík – Rychlý, Řezáč. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváci: 380.

Orlová: Iláš (55. Urbánek) – Sznapka, M. Zientek, Vydra, Hegegy, M. Novák, Mintěl, Fišera, Zámecznik – Pavlis, Badžo, Grepl – Voznica, Studený, Mráz – Galgonek, Blatoň, Szajter – Česlík, Ciupa, Matějíček. Trenér: Petr Česlík.

Další zápas hraje Orlová v sobotu v Porubě.