Orli tak stále čekají na první bodový zisk. Přitom začátek na kopřivnickém ledě vypadal nadějně a už v šesté minutě skóroval v přesilové hře Šendera. Kopřivnice sice otočila skóre, pak se ale prosadil Dang a do kabin se šlo za stavu 2:2.

Ve druhé třetině se ale na ledě děly hodně zajímavé věci. „První dvě střídání jsme měli dobrá, ale pak to začalo,“ uvedl po zápase kouč Orlové Darek Stránský. Domácí dali rychlé tři branky a prostřední dějství vyhráli vysoko 7:1. „Neumím si vysvětlit, co se stalo. Hráli jsme mimořádně nezodpovědně, celé se to sesypalo,“ kroutil hlavou Stránský. „Uděláme si mítink, takto to totiž dál nepůjde,“ zdůraznil.

Radnice v Českém Těšíně.
Stomilionová sportovní hala v Těšíně má zelenou

Poslední třetina se už jen dohrávala, Kopřivnice přidala desátý gól a v úplném závěru pouze kosmeticky snížil Šmíd. Orli tak prohráli i pošesté v sezoně a na první druholigový bod stále čekají. Teď před sebou navíc mají dva složité venkovní zápasy v Moravských Budějovicích a Šumperku. „Ty porážky nám na psychice nepřidávají, už to musíme zlomit,“ uvědomuje si Stránský.

V posledním zápase se přitom zdálo, že se Orlová herně zvedá. Proti Valašskému Meziříčí Orli předvedli dobrý výkon a prohráli těsně 2:3. Zápas v Kopřivnici je ale zase vrátil tvrdě na zem. „Uvidíme, třeba nás to může poznamenat i v dobrém. Třeba si hráči uvědomí, že to tak to dál nejde, uděláme změny a uvidíme, co to přinese,“ říká Stránský.

HC Kopřivnice – HC Orlová 10:4 (2:2, 7:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Stříž (Gebauer), 10. Tomášek (Mach), 25. Stříž (Gebauer), 26. Kofroň, 28. Červenka (Sluštík, Marek), 29. Suchý (Pěnčík), 31. Kofroň (Fojtík), 34. Červenka (Stříž, Sluštík), 36. Gola (Marek, Pěnčík), 58. Červenka (Fojtík, Mach) – 6. Šendera (Bostanžjev, Golev), 14. Dang (Klíma), 30. Dang (Klíma), 60. Šmíd (Smrčka, Brodek).

Orlová: Kubáň (28. Svoboda) – Tomis, Janiczek, Šendera, Štěpánek, Spálovský, Puškár, Cypas – Achmeťjanov, Dang, Hovsepjan – Bostanžjev, Sladkovský, Brodek – Kysučan, Ballner, Smrčka – Šmíd, Klíma, Golev. Trenér: Stránský.

Havířovští hokejisté (v bílém) nedali v Prostějově ani gól.
Prostějovská lekce z produktivity
Havířovští hráči v novém ročníku zatím jen vítězí.
Derby ovládl Exelsior, body však mají i Petrovice