Orlová vstoupila do nové sezony bídně a úvodních sedm zápasů prohrála. Z posledních čtyř duelů však vytěžila sedm bodů. „Máme mladý tým, který zraje. Kluci už dokážou hrát, i když nás soupeř přitlačí,“ komentoval kouč Orlové Darek Stránský po sobotním zápase s Novým Jičínem, který Orli porazili vysoko 5:1.

Domácí měli raketový start do zápasu, v úvodní minutě se trefil Štěpánek, vzápětí přidal druhý gól Klíma a na orlovské hokejky se vnesl potřebný klid. Uspokojení ale rozhodně nebylo na místě, Orli totiž letos už několikrát vedli, pak ale stačilo pár minut a vše bylo jinak. „Dnes jsme ale žádný kolaps nedopustili,“ ulevil si Stránský.

Obrovská manifestace na podporu nového československého státu se uskutečnila v Ostravě několikrát. Ta na pamětním snímku je z 10. listopadu 1918. Hlavním řečníkem byl Jan Prokeš.
Na severu Moravy a ve Slezsku vznikal československý stát s velkými obtížemi

V prostředním dějství poslal domácí do třígólového trháku Sladkovský a až v poslední minutě této třetiny hosté zásluhou Kuby snížili. Nový Jičín v poslední části tlačil, trefil tyčku, Svobodu už ale nepřekonal. „Kluci hráli obětavě,“ chválil Stránský. „A taky zapracovali na disciplíně při bráněni. Už si drží posty, je to organizovanější,“ těší jej.

Hostující Ďáblové zkusili na závěrečné čtyři minuty hru bez brankáře, kontaktní branku ale nevstřelili. Naopak Orlová díky zásahům Floka a Ballnera zvýšila na konečných 5:1. „Jsme spokojeni, dnes to nebylo vůbec špatné. Věříme, že nás poslední zápasy posunou zase dál,“ přeje si Stránský.

HC Orlová – HK Nový Jičín 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Štěpánek (Kuťák), 3. Klíma (Šmíd), 38. Sladkovský (Kuťák, Spálovský), 58. Flok, 60. Ballner (Smrčka) – 40. Kuba (Tomeček). Rozhodčí: Cabák – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 300.

Orlová: Svoboda – Štěpánek, Janiczek, Kropka, Spálovský, Puškár – Kuťák, Flok, Kaukič – Sladkovský, Ballner, Smrčka – Šmíd, Dang, Achmeťjanov – Kovařík, Klíma, Kysučan. Trenér: Stránský.

Fotbalisté Karviné (v bílém) ztratili slibně rozehraný zápas s Olomoucí.
Nepochopitelný kolaps. Z 2:0 na 2:3
Havířov slavil výhrou nad Vsetínem.
Havířov se bavil a oslavil své výročí vítězstvím nad Vsetínem