Minule Orlová prohrála 4:5 se Žďárem nad Sázavou, tentokrát nestačila na Kopřivnici. „Hodnotí se mi to špatně, jsem totiž vzteklý,“ říkal po zápase kouč Orlů Darek Stránský.

Co jej tolik naštvalo? Špatné střídání, kvůli kterému Orlová v prodloužení Kopřivnici darovala přesilovou hru. „Rozhodčí nás na to upozorňoval, klukům jsem to říkal,“ uvedl Stránský. Přesto domácí lavička udělala zbytečnou chybu a rozhodující bod za výhru 3:2 týmu z města Tatry vystřelil v početní převaze Gebauer.

Orlovští hokejisté (v modrém) dotáhli zápas s Kopřivnicí do prodloužení.Zdroj: Tadeáš Bednarz

Hosté vstoupili do zápasu lépe a už na začátku druhé minuty vedli. Druhou branku po zaváhání orlovského gólmana Svobody přidal Hrubý, Orli ale rychle zabrali a ještě před první sirénou snížil Kuťák. Ve druhém dějství žádná branka nepadla, ve třetím už byli aktivnější domácí. „Soupeř už byl unavený. Hrál na tři lajny, zatímco my jsme dlouho hráli na čtyři pětky,“ komentoval zápas Stránský.

Orlová se tlačila za vyrovnáním, měla řadu nadějných příležitostí, domácí však trápila koncovka. „A taky jsme byli hrozně moc vylučovaní,“ poukázal Stránský na osm domácích trestů.

Aktivita se však Orlové vyplatila a necelých pět minut před koncem třetí třetiny srovnal Hovsepjan, který zápas poslal do prodloužení.

Předporodní kurzy s plaváním a aquagymnastikou.
VIDEO: předporodní kurzy s plaváním a aquagymnastikou

„Dnes jsme rozhodně nebyli horší, ale také jsme je nedokázali nijak výrazně přehrát,“ doplnil kouč Orlů, kteří po dvou zápasech zase dokázali bodovat. Nebýt zbytečné chyby, možná mohli mít navíc…

HC Orlová – HC Kopřivnice 2:3 p (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kuťák (Stránský), 56. Hovsepjan (Ballner) – 2. Ficek (Mach), 16. Hrubý, 64. Gebauer (Bail). Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Blažek. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 263.

Orlová: Svoboda – Šendera, Štěpánek, Stránský, Janiczek, Kropka, Spálovský, Szturc – Kuťák, Flok, Kaukič – Sladkovský, Ballner, Smrčka – Achmeťjanov, Hovsepjan, Kysučan – Kovařík, Dang, Šmíd. Trenér: Stránský.

Kateřina Pauláthová se vrhá do nové sezony.
Kateřina Pauláthová začne v Kanadě
Na tradiční akci Volba povolání se v Karviné prezentovaly desítky zajímavých oborů, od těch klasických, až po méně časté a obvyklé.
Zootechnici, kteří nakonec léčí lidi a další zajímavé obory