Hlavní důvod? Finance. Tím dalším bylo, aby v Orlové zase začali pořádně nastupovat mladí odchovanci. A to se v této sezoně plní.

Do dosavadního průběhu soutěže zasáhlo už několik juniorů, do brány se postavil třeba patnáctiletý Denis Irgl. „Krajský přebor, to je šance pro mladé. Právě oni by měli být ti, kdo nás v příštích letech potáhnou,“ říká prezident klubu a trenér A-týmu Daniel Marosz.

„Máme tady hodně chlapců z ročníků 2001 a 2002, kteří i příští rok budou spadat ještě pod juniory. Budou mít hodně zápasů, vyhrají se a díky zkušenostem, které získají, půjdou nahoru,“ míní.

Snímky u derby zápasu mezi Orlovou (v bílém) a Bohumínem.Zdroj: Tadeáš Bednarz

Zatímco loni se druholigový tým skládal na poslední chvíli a za pochodu, letos je v Orlové hodně hráčů, kteří místní prostředí dobře znají. „I proto se nám do juniorky vracejí kluci z Vítkovic, Poruby nebo Havířova. Ví, že u nás mají šanci zahrát si za muže,“ říká Marosz, kterého tento fakt hodně těší.

„Samozřejmě. V nejbližších letech můžeme mít klidně i deset mladých kluků, kteří budou patřit k lídrům mezi muži,“ věří základně první muž orlovského hokeje.

Budování kádru se však projevuje na výsledcích. Zatímco dříve byli orlovští fanoušci v krajském přeboru zvyklí, že Orli téměř vše vyhrávali, letos se zatím pohybují ve středu tabulky a výsledky jsou střídavé, tedy odpovídající mladému kádru.

Torpedu říjen příliš nevyšel.
Výkony Torpeda? Jako na houpačce

„Soutěž se však vyrovnává. Podle mě je tak silná, jako ještě nikdy nebyla. Naše forma jde ale postupně nahoru,“ hlásí Marosz.

Orli si v úvodní třetině dlouhodobého programu připsali na konto pár solidních výsledků, jako třeba výhru nad Bohumínem či Krnovem, ale i debakly v derby s Karvinou či Těšínem. 

VÝSLEDKY ORLOVÉ

Orlová – Nový Jičín B 2:5, Orlová – Krnov 7:3, Karviná – Orlová 8:1, Orlová – Studénka 4:9, Horní Benešov – Orlová 7:8, Orlová – Český Těšín 5:10, Frýdek-Místek B – Orlová 4:5, Orlová – Bohumín 9:5, Rožnov p. R. – Orlová 3:6

Starší dorostenci Baníku (v zeleném) prohráli doma s Pražany.
S Duklou vyšli naprázdno
Hokejisté Havířova nechali na Horácku důležité body.
Havířov jede z Třebíče s prázdnou. Režnara naštvali obránci