Formu Orlů nejprve odnesla Opava, o víkendu Písek a ve středu i Nový Jičín. „Je pozitivní, že jsme třikrát za sebou vyhráli. Mužstvo má úplně jiné sebevědomí. Ale k tomu, abychom byli tam, kde být chceme, potřebujeme tak o 15 až 20 bodů víc,“ uvědomuje si trenér Orlové Darek Stránský. „Snad teď manko budeme postupně stahovat,“ přeje si.

Orlová do sezony nevstoupila dobře, nový a mladý tým se dlouze poznával a sehrával. Teď však začíná ukazovat, že v sobě skrývá hodně zajímavý potenciál. Nový Jičín porazil dokonce už podruhé v sezoně. „Nebýt hektického závěru, tak to bylo vcelku poklidné utkání,“ komentoval Stránský průběh utkání.

V první třetině ještě branka nepadla, ovšem když se šlo do kabin podruhé, vedli Orli už 3:1. Toto vedení v závěrečném dějství ještě navýšili a zdálo se, že zápas už v poklidu dohrají. Jenže domácí Ďáblové v závěru dvěma slepenými góly zadělali na drama. Definitivní pojistku Orlová přidala až trefou do prázdné brány.

Havířov na Vsetín tentokrát těsně nestačil.
Havířov jede po divoké třetí třetině z Lapače s prázdnou

Orlovské výkony jdou nahoru a tým už jen tak něco nerozhází. „V trénincích kluci makali vždy na sto procent, jenže srážely je hloupé chyby. Teď už však mají i potřebný klid na hokejkách,“ všímá si Stránský. Další příležitost bodovat Orli budou mít v sobotu v Havlíčkově Brodě.

HK Nový Jičín – HC Orlová 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 29. Irgl (Krupa), 58. Kuba (Poruba), 59. Krupa (Irgl) – 24. Kysučan (Achmeťjanov, Štěpánek), 34. Štěpánek (Amirov, Kuťák), 36. Kuťák (Smrčka, Hovsepjan), 55. Šmíd (Tomis), 60. Ballner (Štěpánek, Achmeťjanov). Rozhodčí: Škach – Blažek, Kučera. Vyloučení: 10:7, navíc Hrachovský (N. Jičín) 10 min OT. Využití: 2:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 300.

Orlová: Ovčaří – Štěpánek, Šendera, Janiček, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Szturc – Kysučan, Achmeťjanov, Ballner – Smrčka, Blaško, Šmíd – Klíma, Tvrdík, Kuťák – Dang, Hovsepjan. Trenér: Stránský.

Před Krajským úřadem v Ostravě demonstrují ve čtvrtek dopoledne Orlované. Zastupitelé mají schvalovat restrukturalizaci nemocnic a personálu té orlovské,ani lidem se to nelíbí.
Status quo. Zastupitelé o osudu orlovské nemocnice nerozhodli
TOP 12 v Havířově napsalo svou 29. kapitolu.
Havířovskou TOP dvanáctku znovu ovládl Kučera