„Nepovedlo se nám sehnat potřebný finanční obnos, a když jsem si to zpětně vyhodnocoval, je to tak i dobře,“ poznamenal první muž orlovského hokeje Daniel Marosz.

Hned vysvětlil hlavní důvod. „Nechtěli jsme nic riskovat. Pár let jsme už v kraji odehráli, takže jedna sezona navíc zde nás nezabije. Pro nás je stěžejní to, že jsme konečně splatili všechny dluhy vůči jiným subjektům, takže poprvé po několika letech vstupuje do nové sezony s tím, že nikomu nic nedlužíme,“ pousmál se Marosz.

Orlovští tak nyní splácejí jen půjčky bankovním úřadům.

„Pokud budeme chtít postupovat do druhé ligy, tak s čistým štítem. Upřednostnili jsme ekonomickou stabilizaci klubu. Trochu nás to mrzí vůči fanouškům, ale oni to určitě pochopí. Na konci nové sezony už může být vše jinak,“ naznačil Marosz, že Orli budou v kraji opět platit za největšího adepta postupu.

„Nijak jsme neoslabili, navíc ještě přišel zkušený Karel Vydra s dlouholetými zkušenostmi z druhé ligy. Ale uvidíme, co soupeři,“ nečeká Marosz jednoduchou sezonu.

Už tuto sobotu se Orlová střetne v přípravě s Krnovem. Hraje se od 17 hodin na orlovském zimáku. Samotná soutěž startuje třetí týden v září.