Draci loni postoupili až do finále soutěže a do Orlové si přijeli pro tři body. Do zápasu vstoupili aktivněji a v 8. minutě vedli už 2:0. Následně dal sice premiérový gól Orlové v soutěži Sladkovský, Šumperk ale rychle odpověděl a do kabin šel s dvougólovým vedením.

V úvodu se na domácích projevila nervozita a nezkušenost, ve druhé třetině se ale dostali do hry. „Pro většinu týmu to byl první zápas v této soutěži a začátek podle toho vypadal. Od druhé třetiny jsme se ale zvedli a uklidnili jsme hru,“ řekl trenér Orlové Darek Stránský.

Orlovská nemocnice.
Obávané změny v orlovské nemocnici letos nepřijdou

Začátek prostřední části patřil znovu hostům. Draci sice ještě nevyužili dvojnásobnou početní převahu, z další přesilovky ale udeřili a šli do třígólového trháku. Mladý domácí tým však bojoval dál a čím dál častěji hrozil před hostujícím gólmanem Kristínem. „Měli jsme dobrý pohyb a zdramatizovali jsme to,“ potěšila zlepšená hra trenéra Stránského. Šmíd s Peslarem se sice ještě neprosadili, dvanáct minut před koncem ale skóroval po krásné akci Klíma. Orli byli rázem zpátky ve hře, byli aktivnější a dostali možnost přesilové hry. Jenže ty Orlové v úvodním zápase vůbec nešly. „Bude to běh na dlouhou trať, chyběly tam prvky, které jsme nacvičovali,“ poukázal trenér domácích.

Fotbalistky vezou bod z Brna.
Havířovanky vezou bod z Brna

Na rozdíl jediného gólu mohl snížit Sladkovský, jeho pokus ale skončil na tyči a pět minut před koncem definitivně rozhodl Romančík, který potrestal hrubku domácí obrany. „Škoda té chyby. Mohli jsme zkusit power play a tam to ještě zdramatizovat,“ mrzelo Stránského, který byl i přes úvodní porážku s výkonem vcelku spokojen. „Nechci, aby to znělo alibisticky, ale na to, to, že to byl první zápas tak mladého týmu, tak jsem v tom viděl prvky, na které můžeme navazovat,“ věří Stránský. Další zápas sehraje Orlová v sobotu v Hodoníně.

HC Orlová – Draci Šumperk 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Sladkovský (Brodek, Mrowiec), 49. Klíma (Moravčík, Hladil) – 4. Pokorný, 8. Plášek (Romančík, Vachutka), 19. Vorobjev (Králík, Gewiese), 27. Řezáč (Sedlák, Plášek), 56. Romančík (Vachutka, Plášek). Rozhodčí: Cabák - Vengřín, Bartoň. Vyloučení: 5:5 Využití: 0:2. Diváci: 298.

Orlová: Kubáň – Kropka, Janiczek, Šendera, Ferleťják, Štěpánek, Mrowiec – Ballner, Smrčka, Brodek – Sladkovský, Hladil, Šmíd – Moravčík, Tvrdík, Kovařík – Dang, Matějíček, Klíma. Trenér: Stránský.

Petr Sobol

Havířovští hokejisté (v modrém) podlehli doma Porubě 2:3.
Havířov podlehl nováčkovi z Poruby
Ilustrační foto
Kradl kola, aby měl co prodávat