„A na ten se vyhrává jedině v Rusku," smutně se pousmál trenér Orlů Daniel Marosz. Jeho tým nepodal na jihu Moravy vůbec špatný výkon, naopak domácí Techniky místy přehrával, ale co je to platné, když mu schází to nejdůležitější – góly.

„Táhne se to s námi už od nějakého desátého kola. Nedáváme branky, a proto nebodujeme. Proto jsme poslední. Jednoduché vysvětlení. Když nebudeme střílet góly, tak zkrátka vyhrávat nebudeme," konstatoval Marosz.

Technici se proti Orlové nevybudili k optimálnímu výkonu, k zisku tří bodů jim stačilo hrát na zakázané uvolnění a trestat orlovské chyby. Toť vše.

Naopak hosté ze svého tlaku nevytěžili nic. Protože už trenér Marosz zkusil s týmem všechno možné, promíchal hráče i dvojičky, nezbývá mu než se poohlédnout po nějakém střelci. „Začneme na tom okamžitě pracovat. Musíme se posílit o nějakého zkušeného borce, který ty góly dávat bude, když toho nejsme schopni," nastínil Marosz.

Technika Brno – HC Orlová 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Benýšek (Štindl), 18. Jurča (Benýšek, Štindl), 40. Jurča (Benýšek, Látal), 45. Čtvrtníček (Kozák, Bělohlávek), 56. Brzobohatý (Bustin) – 25. Badžo (Szajter, Plašek). Rozhodčí: Volf – Kašík, Vožda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 143.

Orlová: Iláš – Hegegy, Sznapka, Zientek, Mintěl, Vydra, Tomis – Studený, Pavliš (21. Galgonek), Mráz – Blatoň, Grepl, Badžo – Matějíček, Szajter, Plašek. Trenér: Daniel Marosz.

Další zápas hraje Orlová ve středu v Porubě s Frýdkem-Místkem.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.