Jejich letošní jízda krajskou soutěží je snad ještě suverénnější než loni. S jedinou porážkou se Orli uhnízdili na samém vrcholku tabulky, druhá Kopřivnice k nim vzhlíží až ze „základního tábora", poněvadž ztrácí sedm bodů.

„Máme ambice, čemuž odpovídají i výsledky. Neměli bychom být překvapeni dosavadním vývojem krajské ligy. Zatím jsme prohráli jen jednou, když nám v souboji s Karvinou utekla půlka poslední třetiny. To se v hokeji stává. Jinak můžeme být s výkony hráčů spokojeni," zhodnotil na přelomu roku orlovskou bilanci kouč mužstva Petr Česlík.

Toho nejvíce potěšilo, že pozměněný tým dokáže v sezoně podávat stabilní výkony bez výkyvů. „Oproti loňsku jsme udělali v sestavě hodně změn. Karvinští kluci se vrátili do SK Karviná, zbyli jen Zakuťanský a Ciupa, takže teď to hrajeme prakticky s vlastními odchovanci a s hráči, kteří v Orlové v minulosti několik sezon působili. Ty už bereme také za Orlováky," upřesnil Česlík.

Možná proto, že tým se dokázal vhodně posílit o zkušené borce typu Štefanky, Studeného, Golaba či Galgonka, nemá se stabilními výkony problém. „Zkušení kluci na ledě hodně pomohou, to je jasné. Loni jsme zde měli jen jednoho takového plejera, a tím byl Martin Mintěl, jenže ten zase nemohl hrát baráž. To by se nám už letos stát nemělo," poznamenal Česlík.

Celý článek v tištěném vydání Karvinského a Havířovského deníku