Hráči domácího AZetu začali aktivněji a po šancích Veselého s Kurovským mohli jít do vedení. Litoměřice však úvodní havířovský tlak přečkaly a v osmé minutě šly zásluhou Kloze do vedení. „Na začátku utkání jsme se hledali,“ uznal kouč domácích Jiří Režnar. „Přeci jen jsme byli nervózní, nejsme totiž moc zkušený tým,“ dodal.

Havířovské slavnosti - sobota
VIDEA: Havířov opět bavil ve velkém stylu. Slavnosti nabídly pestrý program

Havířovští se tlačili za vyrovnáním, několik důležitých zákroků ale musel vytáhnout i domácí gólman Bláha. Ani jemu se však v 27. minutě nepovedlo vyřešit závar před domácí bránou, kterého využil Gaspar a poslal hosty už do dvougólového vedení.

AZ ale nesložil zbraně a v 32. minutě se dočkal zasloužené odměny. Spolupráci Cihláře s Macuchem zakončil Bambula, který nastartoval havířovský obrat. „Řekli jsme si, že se nebudeme dívat na skóre, ale chtěli jsme hrát náš hokej. Pak už jsme se rozjeli a bylo to dobré,“ potěšilo Režnara.

Dobrovolná hasička Izabela Jurenková přivezla z MR stříbrnou medaili v kategorii ml. dorostenek.
Hasička Izabela Jurenková z Havířova přivezla medaili

Zápas se lámal v poslední třetině. V jejím úvodu srovnal Maruna a po deseti minutách hry poslal domácí poprvé do vedení Houdek, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující bránou.

Zbytek utkání sehrál Havířov na výbornou a litoměřické hráče nepustil do žádného výrazného tlaku. Naopak, v samém závěru se trefil do prázdné brány Kurovský a uzavřel skóre na konečných 4:2.

„Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. První zápasy totiž bývají nejtěžší. Litoměřice navíc hrály aktivně, bylo to výborné utkání,“ uzavřel Režnar.

AZ Residomo Havířov – Stadion Litoměřice 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 32. Bambula (Cihlář, Macuh), 43. Maruna (Dudek, Haas), 51. Houdek (Rehuš, Seman), 60. Kurovský (Luža) – 8. J. Kloz (M. Kadlec, Korkiakoski), 27. Gaspar (Flynn, Jirásek). Rozhodčí: Skopal, Přikryl – Lukš, Novák. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 976.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Luža, Houdek, Dudek, Staněk – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Haas, Maruna – Kurovský, Pořízek, Gřeš – Bambula, Cihlář, Macuh.

Petr Sobol

Havířovský obchodní dům Budoucnost.
OBRAZEM: Havířovský ELAN slaví půlkulatiny. Podívejte se, jak se změnil
Basketbalisté pokračují v přípravě na novou sezonu.
Basketbalisté připravili Hadům hořkou pilulku