Devatenáctiletý Pastrňák nastoupil na pravém křídle po boku Krejčího a levého křídla Matta Beleskeyho a ve 49. minutě prolomil bezbrankový stav. Dostal přihrávku na levé straně od Krejčího a po otočce z úhlu bekhendem překvapil brankáře Philippa Grubauera. Vzápětí sice vyrovnal v přesilovce Nate Schmidt, ale po dvanácti sekundách prodloužení znovu zafungovala česká spolupráce a Pastrňák rozhodl.

Boston si nový systém hry v prodloužení ve třech proti třem otestoval jen chvíli, než Pastrňák pohotovou střelou z levého kruhu zužitkoval ideální přihrávku Krejčího. „Je to skvělý nahrávač, takže jsem čekal, že mi nahraje. Dal mi čas se připravit na golfák a měl jsem to pak celkem snadné,“ řekl klubovému webu Pastrňák, který ve své premiérové sezoně v NHL nasbíral ve 46 zápasech 27 bodů.

Za dvě trefy prý vděčí hlavně Krejčímu, hvězdě Bostonu, pro kterou trenéři v přípravě hledají křídla. S Pastrňákem ukázali, že by jim jejich spolupráce mohla fungovat. „To on zápas rozhodl, dal mi skvělé přihrávky,“ ocenil Pastrňák Krejčího.

Devětadvacetiletý dvojnásobný vítěz kanadského bodování play off má velkou chuť do hry po minulé sezoně, v které sehrál kvůli zraněním jen 47 utkání.

„Jdu zápas po zápase a po každém tréninku a utkání se snažím starat o své tělo. Už jsem trošku starší, není mi dvaadvacet. Dělám to tak celé léto a v kempu se teď cítím dobře. Byl to dobrý zápasový test a už se těším na start sezony,“ prohlásil Krejčí.

Jágrovi první start vyšel

Jaromír Jágr se ve svém prvním vystoupení v přípravě v dresu Floridy představil opět v útoku s Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem a potvrdili, že jim spolupráce už od konce minulé sezony klape. Jágr po osmatřiceti sekundách připravil gól na 2:0 pro Huberdeaua, který se v utkání prosadil už podruhé. V polovině třetí třetiny čtvrtý nejproduktivnější hráč historie NHL v přesilovce asistoval u trefy Nicka Bjugstada na 3:0.