„Kéž by nám to vydrželo," přeje si na začátku roku 2014 trenér Daniel Marosz. Orlovští hokejisté nekončili loňský rok v ideálním rozpoložení. Série proher je společně s Valašským Meziříčím ukotvila na dno tabulky.

Pak přišla vánoční a novoroční pauza. „Ta nám hodně pomohla. Hráči se věnovali rodinám, přišli na jiné myšlenky, vyčistili hlavy. Ono je přeci jen jiné hrát dva zápasy týdně a utápět se v porážkách, pořád na to myslet. Teď se hokej chvíli nehrál, kluci si odfrkli, opravdu nám to pomohlo," ujistil Marosz.

Orli stejně jako jejich soupeři přes vánoční svátky trénovali, nacvičili si pár nových věcí. „Musím říct, že v první třetině nám to hodně vycházelo. Rozehrávky byly přesně takové, jak jsme si je během těch pár dní nacvičili. Ve druhé třetině jsme hráli hodně v oslabení, tam jsme se k naší hře nedostali, ale v poslední části už to zase bylo to, co jsme chtěli hrát," pochvaloval si Marosz.

HC Orlová – Jestřábi Prostějov 2:1 p (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Szajter (Diviš), 64. Štefanka – 42. Černý (Coufal, Duba). Rozhodčí: Rychlebský. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:1. Diváci: 450.

Orlová: Iláš – Štefanka, Sznapka (50. Zientek), Vydra, Tomis, Hegegy, Hoďa – Studený, Pavliš, Grepl – Blatoň, Badžo, Galgonek – Voznica, Szajter, Diviš. Trenér: Daniel Marosz.

Celý článek a rozhovor s Filipem Štefankou čtěte v úterním vydání Karvinského a havířovského Deníku