Jako třeba na Nový rok v zápase pod širým nebem proti Chicagu. Když vstřelil gól, jal se ho oslavovat jakýmsi „ptačím“ máváním rukama. „Chtěl jsem napodobit LeBrona Jamese, ale moc se to nepovedlo,“ culil se český mladík po utkání před 76 tisíci diváky.

Když je řeč o slavném americkém basketbalistovi: James se už čtrnáctkrát zúčastnil Utkání hvězd NBA. Pokud jde o Pastrňáka, toho teď čeká premiéra na obdobném dostaveníčku nejlepších hráčů NHL.

Byl totiž vybrán (jako zatím jediný hokejista Bostonu) do tradičního All-Star Game, které se bude konat 26. ledna v San Jose.

Havířovská nemocnice
V Havířově uzavřeli lékařskou pohotovost. Nemocnice svádí vinu na lékaře

Dvaadvacetiletý rodák z Havířova si to jednoznačně zaslouží. Bruins sice nemají nouzi o výrazné osobnosti, Pastrňák ale celý podzim vyčníval. Patří k nejobávanějším kanonýrům celé ligy, v pořadí střelců mu patří čtvrtá příčka. Stíhá takové ofenzivní hvězdy, jako jsou Alexander Ovečkin a John Tavares.

„Já se soustředím jen na věci, které můžu ovlivnit. Chci hrát svou hru. Nesrovnávám se s Ovim a dalšími kluky, ti jsou pořad na jiné úrovni než já,“ povídal Pastrňák nedávno v rozhovoru pro Sporting News. Zatímco on zůstává nohama na zemi, odjinud na něj prší chvála.

Havířovští hráči (v modrém) uspěli na ledě Kladna.
AZ má skalp Rytířů. Z Kladna veze všechny body

„Je nesmírně silný na puku. Fyzicky vyzrál, zesílil, což mu umožňuje vybojovat víc kotoučů, udržet se u něj, přetlačit soupeře. Dřív byla jeho největší přednost rychlost, což zůstalo, teď ale přidal i sílu,“ zhodnotil svého svěřence bostonský trenér Bruce Cassidy.

Pastrňák bude prvním českým účastníkem Utkání hvězd NHL od roku 2016, kdy byl fanoušky zvolen veterán Jaromír Jágr. Mladý forvard je součástí výběru Atlantické divize, který vede s kapitánským céčkem Auston Matthews z Toronta.

Týmu Centrální divize velí Nathan MacKinnon z Colorada, Pacifické divizi Connor McDavid a Metropolitní divizi washingtonský lídr Ovečkin, který se už ale z exhibičního víkendu omluvil.

Orlovští hokejisté „koupili“ ve Žďáře devítku.
Příšerné utkání. Orlová málem dostala desítku
Panelová výstava v prostorách Regionální knihovny Karviná připomíná půlstoletí od smrti Jana Palacha.
OBRAZEM: Výstava připomíná půlstoletí od smrti Jana Palacha