Jeho výkony oceňují na webu havířovského klubu i fanoušci, kteří patří na domácí scéně ke špičce. Bláha se prakticky pokaždé objevuje jako hvězda utkání, do kterého zasáhne.

„Všiml jsem si toho a fanouškům za to moc děkuji. Je to velké vyznamenání, ocenění toho, co dělám. Když člověk přijde do nového prostředí, tak nikdy neví, jak se mu tam bude dařit, jak zapadne a jak ho přijmou fanoušci. Naštěstí tady si všechno sedlo,“ je Bláha rád, jak se mu do mužstva podařilo začlenit.

Pětadvacetiletý gólman se uvedl výhrou v Přerově na nájezdy, poté naskočil do dalších čtyř zápasů. Všechny AZ vyhrál!

„Samozřejmě jsem si toho všiml, ale jen s mým příchodem do klubu bych to nespojoval. Je to spíš náhoda. Kluci měli předtím špatnou sérii a bylo jasné, že někdy musí skončit. No a zrovna skončila teď,“ podotkl skromně Bláha.

Jak se vlastně tvářil na nabídku jít chytat do Havířova? „Uvítal jsem to. V Budějovicích jsem byl tři roky, ale poslední rok jsem moc nechytal, tak se hledaly nějaké možnosti. Lidé ve vedení obou klubů se, naštěstí pro mě, bez problémů domluvili,“ je Bláha spokojen.

Naposledy se o jeho kvalitách přesvědčili sami budějovičtí hráči, kteří v Havířově prohráli v sobotu 1:4. „To byla ale z velké části zásluha kluků přede mnou. Skákali do střel, hráli zodpovědně dozadu. Já jen pochytal, co prošlo,“ nepřisvojuje si gólman Havířova extra zásluhy. „Myslím, že jsme v tom utkání působili odhodlaně a více chtěli než Budějice. Snad se na té vlně povezeme dál,“ přál by si.

Ještě dva týdny bude v klubu hostovat. Přál by si pokračovat? „Kdyby záleželo jen na mně, tak ano. Jsem tady maximálně spokojen. Uvidíme, jak se dohodnou kluby,“ nechá se Bláha překvapit.

V případě, že by pokračoval, bude ale muset přestříkat masku s budějovickými motivy. „Jo, už jsem nad tím uvažoval,“ směje se. „Nová maska je už stejně ve výrobě,“ ujistil.