Kondiční přípravu má na starost Pavel Horyl. „Všechno zatím probíhá tak, jak jsme si řekli,“ uvedl hlavní kouč havířovských Jiří Režnar, který je rád, že se hráčům zatím vyhýbají zdravotní problémy. „Za tu dobu se nikdo nezranil, což mě velmi těší,“ dodal.

AZ v minulé sezoně došel do čtvrtfinále, ve kterém trápil favorizované České Budějovice. V Havířově si ale uvědomují, že napodobit tento úspěch nebude vůbec snadné, tým totiž znovu prochází velkou proměnou. „Hodně hráčů nám odešlo. Některým končily smlouvy, jiní dostali lepší nabídky. Takže se vlastně vracíme tam, kde jsme byli před rokem. Jsme zase na začátku,“ pokrčil rameny Režnar.

Trenér František Straka si úvodní utkání baráže protrpěl. Jak tomu bude v neděli v Jihlavě?
Straka: Barážové zápasy mají své specifikum

Kabinu už mimo jiné opustili Ondřej Bláha, Branislav Rehuš či Antonín Bořuta. Marek Haas pak uzavřel kariéru a kvůli bolestem s kolenem musel skončit i dvaadvacetiletý obránce Jakub Dudek. „Kubovi jsme nabídli pomoc, jak se zdravotními problémy, tak i celkově. Odvedl u nás dobrou práci a je škoda, jak pro hokej celkově, tak i pro něj osobně, že musí tak brzy s aktivním hokejem skončit. Určitě se s ním rozloučíme i během sezony,“ uvedl na Dudkovu adresu manažer klubu Patrik Rimmel.

Jiří Režnar (vlevo) a Patrik Rimmel průběžně sestavují kádr pro novou sezonu.Zdroj: Josef Pintér

Trenér Režnar bude i v nové sezoně spoléhat na Jana Marunu, Jakuba Kotalu či Filipa Semana. „Zatím to doplňujeme našimi odchovanci a mladými kluky. Uvidíme, jak to bude vypadat na ledě,“ komentuje aktuální stav kádru havířovský kouč, který získal dvě zajímavé posily.

Tou první je bývalý mládežnický reprezentační gólman Aleš Stezka, který loni chytal za Chomutov a Ústí nad Labem, druhou pětadvacetiletý kanadský obránce Scott Prier, jenž poslední dva roky hrál ve Francii. „Máme o něm velmi solidní informace. Věříme, že nám pomůže s výchovou mladých hráčů. Smlouvu jsme podepsali na 1+1 rok s tím, že letní přípravu absolvuje individuálně a k týmu se připojí až na ledě,“ upřesnil Rimmel.

 Vladislavu Pęcikiewiczovi je už šestaosmdesát. I přes zdravotní omezení je stále aktivní.
Sport byl můj život, říká Vladislav Pęcikiewicz

Další změny?

V Havířově se určitě objeví i další nové tváře, pozice klubu při vyjednávání přestupů ale není nejlehčí. „Máme tady extraligový Třinec a Vítkovice. V okolí je i několik prvoligových klubů. Hráčů navíc není tolik, proto bývají přeplácení a dostávají vyšší nabídky, než které jim můžeme dát my,“ komentuje dění na přestupovém trhu Režnar. „Všechno je to o penězích. Agenti nám nabízejí dost hráčů, ale záleží na financích a filozofii klubu. Cílem Havířova však není hrát extraligu, ale vychovávat mladé kluky a pokusit se zabojovat o play off,“ dodává lodivod havířovské posádky.

Hráče AZetu čeká i v dalších dnech příprava na suchu. Na začátku července zamíří na soustředění do polského Jastrzębie, po kterém hráči dostanou dvanáctidenní dovolenou. Na led zase vyjedou na konci července.

Pavel Maslák v Turnově vyhrál stovku a na dvoustovce byl druhý. O jednu setinu sekundy.
Pavel Maslák v Turnově: Vytuhl jsem
Účastníci turnaje.
R22 Cup vyhráli slovenští Vegeťáci