Orli už dvakrát v letošní sezoně vyfasovali nepopulární desítku. A daleko k ní neměli ani v sobotu. Na ledě Žďáru se trefili jen jednou, sami naopak devětkrát inkasovali. „Může se prohrát, ale musí se to odmakat. Je třeba být bojovný, zarputilý a urputný, ale dnes tam z toho nebylo vůbec nic,“ říkal po zápase naštvaný kouč Orlové Darek Stránský.

Žďár nad Sázavou je jedním z nejsilnějších týmů druhé ligy, ve své skupině Jih je druhý, Orlová ho přesto v prvním letošním vzájemném měření sil dokázala potrápit. Jenže tentokrát předvedla mizerný výkon. „Dokonce nejhorší v sezoně,“ měl jasno Stránský.

Ilustrační foto.
Na polské straně Beskyd jedou všechny areály. Podmínky pro lyžování se zlepšily

Domácí už v osmé minutě vedli 2:0 a v prostředním dějství přidali další dvě rychlé branky. Pak sice snížil Kovařík, bleskově však odpověděl Kuřítko a Žďár zase vedl o čtyři góly. „V první třetině tam od kluků byla vidět nějaká snaha, ale pak už to byl naprosto odevzdaný výkon. Z naší strany to byla jedna velká ostuda a katastrofa,“ komentoval kouč hostí.

Orlová tak prohrála už čtvrtý zápas v řadě a zůstává přikována na posledním místě tabulky. „Musíme se zvednout, takto se totiž hrát nedá. Přístup hráčů musí být o sto procent jiný,“ uzavřel Stránský. Už ve středu Orli hrají na ledě Kopřivnice. Dokážou zabrat, nebo si odvezou další debakl?

SKLH Žďár n. S. – HC Orlová 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Krupka (Kolda, Kuřítko), 8. Čermák (Kuřítko, Hort), 21. Wasserbauer (Pleva, Bureš), 25. Čermák (Wasserbauer, Lojek), 39. Kuřítko (Jícha, Kadlec), 41. Bureš (Jícha, Wasserbauer), 47. Kunstmüller (Stehlík, Kadlec), 52. Kovářů (Kuřítko, Wasserbauer), 58. Čermák (Kuřítko, Peslar) – 38. Kovařík (Kropka). Rozhodčí: Král – Kleprlík, Čelechovský. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 712.

Orlová: Svoboda – Janiczek, Tomis, Kropka, Szturc, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Achmeťjanov, Šmíd – Kovařík, Klíma, Tvrdík – Brodek, Smrčka, Hovsepjan – Dang. Trenér: Stránský.

Havířovští hráči (v modrém) uspěli na ledě Kladna.
AZ má skalp Rytířů. Z Kladna veze všechny body
Timotej Záhumenský, první posila Karviné.
Karviná ohlásila první posilu: Timotej Záhumenský