AZ v pondělí uspěl v Prostějově a důležité body chtěl potvrdit i před svými fanoušky. Byl v utkání s Třebíčí favoritem a už v desáté minutě se dostal díky přesné Rutarově střele do vedení. „Ale i když jsme vedli, tak si myslím, že jsme do utkání nevstoupili vůbec dobře,“ řekl kriticky kouč domácích Jiří Režnar.

Vytknul týmu malou aktivitu. Jedním z mála agilnějších hráčů byl Matai, který vytvořil jednu dobrou pozici pro Pořízka, další pro Žiaka. Ani jeden z nich ale jeho nabídku nevyužil. Skóre se tak měnilo krátce před druhou sirénou, kdy na 1:1 vyrovnal Vodný.

Horácká Slavia byla od té doby aktivnější a vypracovala si několik dalších nebezpečných šancí. „Měli větší chuť vyhrát, ukázali větší vůli,“ uvedl Režnar na adresu soupeře. Čím dál tím víc pak bylo jasné, že kdo dá další branku, vyhraje.

Havířov pokračuje v úspěšném vstupu do sezony.
Třetí výhra v řadě. AZ loupil u Jestřábů

V padesáté minutě hrál AZ přesilovku. Tu ale nevyužil a navíc se během ní nechal vyloučit domácí Rašner. Hosté si s nabídnutou šancí poradili o poznání lépe a díky Kusému se dostali sami do vedení.

Havířov už odpověď nenašel, Třebíč naopak v závěru přidala třetí gól do prázdné brány a odvezla si na Horácko všechny body.

„Je to zklamání. Po předešlých výborných zápasech mě zklamal přístup hráčů. Nedali jsme tomu takovou vášeň a chtíč jako v předešlých zápasech. Bylo to profesorské,“ řekl Režnar, jehož svěřence teď čekají venkovní zápasy v Kadani, Ústí nad Labem a Benátkách nad Jizerou.

AZ Havířov – Horácká Slavia Třebíč 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. L. Rutar (Baláž, Matai) - 37. Vodný (Jenáček, Nedvídek), 53. Kusý (Forman, Havránek), 60. Nedvídek (Vodný). Rozhodčí: Barek, Koziol – Komínek, Kučera. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 1 058.

Havířov: Lukáš – Matai, Chroboček, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Kachyňa – Bambula, F. Seman, Kotala – Pawliczek, R. Veselý, L. Bednář – Cihlář, Pořízek, Maruna – Žiak, Baláž, Fridrich. Trenér: Režnar.

František Straka vysvětluje, proč nasadil mladíky.
Straka mladíky nasadit musel. Priorita je liga s Opavou, vysvětlil
Havířovští fotbalisté (u míče Jakub Velčovský) neprožívají v divizi dobré období.
Havířov schytal výprask na půdě poslední Polanky