Klub, který se loni neúčastnil žádné soutěže, stále zápolí po smutném odchodu jednoho z hlavních mecenášů Jana Gajdečky s pokrytím rozpočtu.

Hlavní partner klubu Aleš Sznapka Deníku sdělil, že on sám není schopen celou sezonu finančně pokrýt. „Je to bohužel stále stejné. Nejsou peníze. Abychom mohli hrát v Karviné kloudnou soutěž, to znamená v našem případě minimálně druhou ligu, potřebujeme zabezpečit sezonu ekonomicky. A já sám toho momentálně nejsem schopen. Do krajského přeboru se cpát nebudeme, to nemá význam," poznamenal Sznapka.

Navíc podle něj hraje proti Baníku čas. „I kdybychom sehnali peníze, nemáme čas na to, abychom dali dohromady konkurenceschopný kádr a zařídili všechny formality. Obávám se, že ani v další sezoně se klub nezúčastní žádné soutěže," je Sznapka realista.

Prezident HC Baník Karviná David Moravec rovněž smutně přiznal, že jej mrzí, jak situace s klubem ve městě dopadla. „Klub jako takový existuje dál, ale nehraje. Chtěli jsme nabídnout lidem ve městě kvalitní druholigový hokej, bohužel pomocné ruky ze strany města jsme se v minulosti nedočkali. V Karviné jsou jiné prioritní sporty, co se dá dělat. Bez peněz zkrátka nelze v dnešní době provozovat kolektivní sport na jakékoliv ligové úrovni," upozornil Moravec, který je momentálně vytížen prací pro ženskou sekci českého ledního hokeje.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.