Přestože jej tíží starší závazky i vůči hráčům, start týmu ve druholigové skupině Východ by to ohrozit nemělo. „Strategický partner to sice zatím není, ale povedlo se nám uzavřít předběžné dohody s více menšími sponzory, s kterými pracujeme na tom, abychom sezonu nejen začali, ale také zdárně dokončili. Jsme si samozřejmě vědomi toho, že je to ‚jen' druhá liga, takže jistotu vám nikdy nikdo nezaručí. Doba je navíc zlá a krize může dolehnout na každého," poznamenal David Moravec, jemuž se po setkáních se zástupci partnerů v uplynulých týdnech trochu ulevilo.

Klub aktuálně řeší starší finanční závazky vůči několika subjektům a hokejistům, aby se co nejrychleji zbavil nejtíživějších dluhů. „Dluhy se splácí a splácet budou. Musíme ale také vycházet z toho, čím disponujeme a jakým hráčským kádrem bychom disponovat chtěli. Nové posily nezískáme zadarmo," upozornil Moravec.
Za nejkritičtější období z ekonomického hlediska označil srpen a září. „Vlastně už od loňského října jsme řešili situaci v klubu a to, jak zajistit jeho bezproblémový chod právě do startu nové sezony letos v září," poznamenal majitel zlata z olympijského Nagana.

Hokejisté pod vedením Aleše Flašara vyjedou k úvodnímu přípravnému utkání v úterý 28. srpna na ledě Valašského Meziříčí. Pak je ještě čeká pět přípravných střetnutí. Kádr je oproti týmu oslaben, ale spodek tabulky podle slov prezidenta klubu hrát určitě nebude. „Vidím to tak na střed. O první místo nejspíš bojovat nebudeme, ale místo v první šestce bychom si rádi zajistili a dle mého soudu se tak i bez problémů stane," zakončil prezident HC Baník.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#