Havířované odjeli do Prostějova s cílem vyhrát a herně do 15. minuty svého soupeře převyšovali. „Byli jsme aktivní, dobře bruslili a vytvářeli si šance. Jenže jsme je neproměňovali, což nás provázelo celou dobu zápasu,“ pokrčil rameny trenér Havířova Jiří Režnar.

AZetu pak ke konci třetiny spadly do branky dva slepené góly během jediné minuty. „Bohužel to určilo další ráz zápasu. Do druhé třetiny jsme naskočili velmi dobře, nastřelili břevno a zase si vytvořili šance, opakoval se však obrázek z první části,“ přibližoval Režnar. Jen s tím rozdílem, že Prostějov si žádné góly ke konci třetiny neschoval, a tak to stále bylo 2:0.

Tramvajová linka spojovala v letech 1911 až 1921 vlakové nádraží s náměstím dnešního polského Těšínska.
Těšínská tramvaj se do měst vrátí zřejmě jen symbolicky. Jezdit nebude

Také v poslední části se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. „Do té doby jsme ustáli pár oslabení. Prostějov je hraje výborně, vzalo nám to dost sil. Nicméně i kluci si vytvořili šance. Opět jsme je ale nedali,“ dodal Režnar.

Prostějov pak dostal k dispozici další přesilovku, využil ji a opakovala se situace z prvního dějství, kdy tam domácím napadaly góly v rychlém sledu. Tentokrát rovnou tři místo dvou. „A bylo po zápase. Výsledek je pro nás docela krutý, 5:0 jsme si nezasloužili, měli jsme stejně šancí jako domácí. Produktivita dnes nebyla naší silnou stránkou,“ uznal kouč Havířova.

Jeho svěřenci teď musí výsledek rychle hodit za hlavu a zkoncentrovat se na sobotní duel s poslední Kadaní, protože to nejhorší, co by mohli udělat, je, že by soupeře podcenili. „Musíme k tomu přistoupit, jako by přijely Budějovice. Nebo nás Kadaň překvapí,“ varuje Režnar.

Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Nouza (Prokeš), 19. Karpov, 49. Starý (Žálčík), 49. Divíšek (Nouza), 50. Dvořáček (Matýs). Rozhodčí: Čech, Obadal – Novák, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 1 678.

Havířov: Bláha (50. Matoušek) – Chroboček, Matai, Dujsík, Houdek, Staněk, Mrowiec, Bořuta – R. Veselý, F. Seman, Maruna – Haas, Rehuš, Pořízek – Gřeš, Bambula, L. Bednář – Pawliczek, Cihlář, O. Procházka. Trenéři: Režnar a Rimmel.

Ilustrační pohled na Orlovou.
Projekt nových plynových kotelen rozděluje Orlovou
Modely z nádherných a svobodomyslných let mezi dvěmi světovými válkami představí výstava Repliky oděvů první republiky v karvinské výstavní síni Muzea Těšínska.
Karviná nabídne módu z dob, kdy se zkracovaly sukně a přišly podprsenky