V dresu Rytířů tak vyjede na led proti několika soupeřům, mezi nimiž nebude chybět Havířov.

Stane se tak ale v Kladně, nikoliv v Havířově, takže místní fanoušci mají smůlu. Leda by se AZ probojoval do semifinále, či dokonce finále play off.

Prvoligové kluby každopádně vnímají Jágrův návrat do Kladna jako nesmírné pozitivum a plus pro samotnou soutěž. „Z marketingového pohledu si naše liga nemohla přát nic lepšího. Zvedne se zájem o soutěž, jak ze strany médií, tak sportovních fanoušků. Škoda, že už s Kladnem nehrajeme doma, to bychom určitě vyprodali zimák,“ troufne si tvrdit manažer Havířova Patrik Rimmel a určitě má pravdu.

Patrik Rimmel: Ať si Jarda připraví sadu dresů

Prvoligoví soupeři Kladna už pracují na tom, aby vzájemný domácí zápas náležitě využili. Třeba Benátky, kde je průměrná domácí návštěva kolem 150 diváků, přesouvají svůj zápas do Liberce. „Tam je kapacita sedma půl tisíce, věřím, že ji naplní. Jarda Jágr je obrovské lákadlo. I Slavia dělá vše pro to, aby Jágrův start v Praze maximálně zúročila,“ všiml si Rimmel.

Když situaci odlehčíme, na Jágra se určitě těší nejen fanoušci, ale i protihráči. Nehrozí, že by se s hokejovou legendou chtěli zejména mladší ročníky společně vyfotit? „Po zápase, ať se kluci s Jardou klidně fotí, to jim povoluji. Ale před zápasem ani náhodou,“ zasmál se Rimmel. Jágrovi také doporučil, aby si připravil více dresů. „Myslím, že hráči si s ním po každém zápase určitě budou chtít vyměnit dres. Možná si ho nechají i podepsat,“ zakončil s úsměvem havířovský manažer.

Frýdek má smůlu

Menší zklamání bude panovat asi ve Frýdku-Místku. Rysi totiž v základní části na kladenské Rytíře už nenarazí vůbec. „Nedá se nic dělat, už jsme s nimi všechno odehráli. Ale pokud skutečně Jágr do WSM ligy nastoupí, bude to pro lidi neskutečný tahák,“ přemítá kouč Frýdku-Místku Jiří Juřík. „Podle mě to soutěži pomůže, všechny stadiony jej budou chtít vidět. Zápasy budou vyprodané,“ dodává Juřík.

Také Rysům nezbývá, než doufat, že se jim ještě podaří probojovat do play off a Jágrovu Kladnu se postaví třeba ve vyřazovacích bojích. „Jo, tak to by bylo krásné,“ usmál se frýdecko-místecký trenér. „Určitě bychom byli rádi, kdyby se to podařilo, ale zápasů je pořád dost. Soutěž je neskutečně vyrovnaná, možná to budeme právě my, kteří doplatí prostě na jiný systém soutěže, než býval,“ připomněl Juřík, že letos se žádné předkolo play off nehraje, takže do vyřazovací fáze naskočí pouze prvních osm celků tabulky.