„Budějovice hrají podobný hokej jako my loni, agresivní, chodí napadat hluboko do třetiny, s tím má každé mužstvo problém a my jsme bohužel nebyli výjimkou,“ uznal trenér AZetu Jiří Režnar, jehož tým brzy vedl.

„Dostali jsme se rychle do vedení, soupeř ale ihned srovnal. Možná, kdyby v další šanci Fridrich nenastřelil břevno, ale spadlo nám to tam, vypadalo by to jinak. Ale to jsou jen kdyby, soupeř své kvality určitě potvrdil,“ dodal Režnar.

Havířov hrál sympaticky, do vysoké obrany soupeře se ale dostával těžko a Jihočeši začali získávat herní převahu, kterou vyjádřili i góly. „Naše čtvrtá lajna se začala dostávat pod tlak, tak jsme ji stáhli a odehráli to na tři pětky. Soupeř měl vyváženější tým a vyhrál zaslouženě. My jsme udělali více hrubek,“ připustil kouč Havířova.

Karvinští házenkáři (v černém) vyhráli v Maloměřicích rozdílem třídy.
Házenkáři se příjemně naladili na Duklu

Hráče ale pochválil. „Odevzdali, co šlo. V první třetině jsme hráli hodně slušně, od druhé se hra začala drolit vinou několika šarvátek a už to nebylo ono,“ potvrdil.

Dodal, že prohrát s Budějovicemi není ostuda. „Oni se dají porazit, ale ne porážet. To, že jsme je v play off trápili, je minulost. Podle mě jsou hlavním adeptem na postup,“ vysekl soupeři poklonu zkušený trenér AZetu.

AZ Havířov – Motor České Budějovice 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. F. Seman (Bambula, Maruna), 38. L. Bednář (Rašner) – 5. Endál (M. Novák), 15. Prokeš, 28. Z. Doležal (R. Přikryl, Lytvynov), 32. Karabáček (Prokeš, Pýcha), 50. M. Novák (Plášil, Endál). Rozhodčí: Fiala, Obadal – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 9:10, navíc Beránek (Č. Budějovice) 5 min. + DKU. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 1636.

Havířov: Stezka – Matai, Chroboček, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Malina, Kachyňa – Bambula, F. Seman, Maruna – Kotala, R. Veselý, L. Bednář – Fridrich, Baláž, Žiak – Dvořák, Cihlář, Danielčák. Trenér: Režnar.

Slovan v létě obměnil kádr a na vítězství zatím čeká.
Slovan chtěl do play off, ale krčí se na dně tabulky