Havířov měl výtečný vstup do utkání, vytvořil si tlak, šance a brzy dal gól. Sympaticky pokračoval v odvážné útočné hře, hráči se soupeře nezalekli. „Chtěli jsme to hrát už odlehčeně. Hráči měli ukázat, že mají natrénováno, na silného soupeře se vyhecovali. Tak to ale obvykle bývá," usmíval se po vítězném klání hlavní trenér AZetu Štefan Mikeš.

Oba celky hrály jednoduše, přímočaře. Zlín prokázal v útoku technické kvality a otočil stav na 1:3, avšak domácí hráči se nevzdávali, bojovali a tlačili se do brány. „Tak to chceme v nové sezoně hrát, hráče chválím. I kdybychom to neotočili, pochválil bych je za výkon," poznamenal Mikeš.

Havířovští hokejisté (v bílém) si vyšlápli na Zlín.

V posledním dějství mohly vedení na svou stranu strhnout oba týmy. Nestalo se a v nájezdech byli úspěšnější domácí. „Viděli jsme zápas extraligové kvality. Bylo to vyrovnané, vedli jsme, ale domácí dostal zpět do hry druhý gól. Aspoň je to pro nás takové malé varování," poznamenal zlínský trenér Rostislav Vlach.

AZ Havířov – PSG Zlín 4:3 sn (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kalus (Maliník), 37. Staněk, 44. Bárta (Korim, Maliník), rozhodující nájezd Maruna – 11. Ondráček (Šťastný), 15. Sýkora (Kotvan), 33. Holík (Štumpf, Veselý). Rozhodčí: Kubičík, Šutara – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:7. Diváci: 1 721.

Havířov: Svoboda – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Graca, Bail, Chroboček, Ostrčil, Ďurkech – Staněk, Maliník, Kalus – Maruna, Rimmel, Kanko – Sztefek, Pechanec, Kurovský – Bárta, Sedláček, Matějek – Bednář.

Více v tištěném vydání Deníku.