V Havířově se na začátku týdne upínali k silnému soupeři jako k možnosti restartu do soutěže. „Silné jméno vždy zvedalo výkon našich hráčů, loni jsme Kladno dvakrát porazili," správně připomněl manažer AZetu Patrik Rimmel.

Samotní hráči si s trenéry sedli, vyříkali si, co se dělalo špatně, co dobře a čeho je potřeba se držet. „Řekl bych, že mužstvo více pochopilo taktické záměry nás trenérů, protože proti Kladnu to byl výborný výkon právě z taktického hlediska," porovnával jeden z havířovských trenérů Martin Janeček.

Havířov si doma poradil s Kladnem (v bílém).

Společně s vedením se pak projednávala i možnost, jestli nějakým překvapivým tahem Kladno nezaskočit a manažeru Rimmelovi se povedl husarský kousek, když dohodl start loňské třinecké jedničky Šimona Hrubce v brankovišti Havířova!

„To byl ten rozhodující element," souhlasil Janeček. „Šimon dodal spoluhráčům klid, kluci před ním získali na jistotě, když viděli, jakou kvalitu máme v bráně. To vždy zvedne výkon celého týmu. Pomohlo to i našim gólmanům, kteří začínali být pomalu nervózní z nepřesvědčivého startu mužstva do sezony. Určitě se teď všichni chytíme," vyjádřil přesvědčení Janeček.

Ale nejenom Hrubec mezi tyčemi, všichni hráči se proti Kladnu přičinili o to, že se Havířovu po zápase mohutně tleskalo. Hráči bojovali nadoraz, svědomitě si plnili taktické pokyny, nechali vzpomenout na vydařené bodové období z minulé sezony a zaslouženě vyhráli. Za výkon si možná zasloužili i všechny tři body, ale v závěru věnovali soupeři přesilovku pět na tři a ten toho využil. „Byly tam chybičky, ale nevadí. Takto vydřené vítězství jsme již potřebovali," zakončil Martin Janeček.

AZ Havířov – Rytíři Kladno 2:1 sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Kanko (Maruna, Mazanec), rozh. náj. Maruna – 55. Rudovský (Bílek, Nash). Rozhodčí: Dědek – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1 921.

Havířov: Hrubec – Ostrčil, Mazanec, Bahounek, Krisl, Lenďák, Korím, Stuchlík – Kanko, Staněk, Maruna – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kotala, Maliník, Bednář – Kalus, Sedláček, Bárta – Matějek. Trenéři: Mikeš a Janeček.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.